Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har blivit lite av en chock för kroppen”

Sarah Sjöström
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Sarah Sjöström har drabbats av ryggproblem igen inför finalen av ISL. 

Det flitiga tävlandet har gjort att ryggen tagit stryk.

– Det har blivit lite av en chock för kroppen när man är tillbaka och kör ett väldigt tufft program, säger simstjärnan.

Sjöström räknar i dagsläget inte med att finalen i ISL, International Swimming League, ska ligga i farozonen. Den avgörs kommande helg.

Men svenskan tvingades stå över en match och vila i tio dagar i mitten av oktober efter att ha fått problem med ryggen efter den första matchen.

– Jag kände mig rätt bra när jag kom tillbaka efter problemen, men nu har det kommit ikapp, säger hon i telefon från Budapest där ISL avgörs i en bubbla.

Späckat schema

Hennes lag Energy Standard, som vann i fjol, har haft ett fullspäckat schema med tre matcher (sex tävlingsdagar) på elva dagar fram till semifinalvinsten i söndags. Som stjärna och lagkapten simmar 27-åriga Sjöström massor.

Före ISL-starten i mitten av oktober hade Sjöström inte tävlat på nio månader på grund av coronapandemin.

– Jag tror det beror på det. Jag tävlade i januari och sedan har det bara varit lugn träning. Så det blir en liten chock för kroppen när man är tillbaka och kör ett väldigt tufft program. Det blir någon typ av överbelastning.

”Blir inte värre”

 Sarah Sjöström, som blev MVP i semifinalen, ligger fyra i den individuella totalen – trots en missad match – och är inte rädd för att förvärra skadan med mer tävlande.

– I det här läget blir det inte värre av att tävla, det är samma smärtnivå hela tiden. Det hade varit värre om jag hade hållit på med någon sport där belastningen är högre, typ att hoppa eller springa. Men i vattnet är det inga problem. Men det är en del av att vara elitidrottare. Hade man varit vanlig människa hade man kanske tagit några veckor ledigt, säger hon.

Hon får behandling för ryggen inför finalen.

– Absolut, vi har jättebra hjälp, men ibland tar det lång tid att återhämta sig. Det är väl något man får ta tag i när man kommer hem, säger Sjöström.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.