Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hansson och Rosvall till ryggsimsfinal

Sarah Sjöströms förvirring kring fotbollsstjärnan: "Minns inte hans namn"
Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PATRICK B. KRAEMER / BILDBYRÅN

Louise Hansson har en stressig dag i VM-bassängen i Melbourne. Hon gick till semifinal på 100 meter medley med snabbaste tiden i försöken och fixade sedan en finalplats på 50 meter ryggsim.

– Det kändes väldigt bra, Jag visste inte att man kunde få kallsupar i ryggsim. Jag svalde hur mycket vatten som helst i vändningen, säger hon till SVT efter ryggsimssemifinalen.

Hansson kom fyra i sitt semifinalheat på 25,99, säsongsbästa, vid kortbane-VM i Melbourne. Även Hanna Rosvall ordnade en finalplats genom andraplatsen i sitt semifinalheat på 26,01. Nytt personbästa för henne. Rosvall satte också personbästa i försöken på 26,07.

– Jag är jätteglad, så många gånger som jag varit nära (final) och nu äntligen, säger Rosvall till SVT.

Hansson och Rosvall vidare

Hansson och Rosvall simmar final på 50 meter ryggsim fredag klockan 10.06 svensk tid.

Under försöken natten mot torsdag svensk tid simmade Hansson snabbast på 100 meter medley. Guldhoppet tangerade sitt personbästa med 57,98, vilket också var 89 hundradelar snabbare än tvåan Marrit Steenbergen från Nederländerna.

Även Emelie Fast gick till semifinal, med den tolfte bäste tiden på 59,53.

De svenska damerna är också vidare till final på 4x50 frisim med tiden 1.37,93, vilket placerade svenskorna på plats sju i försöken. Klockan 11.46 svensk tid går finalen.

Oskar Hoff simmade försök på 100 meter medley. Men hans tid 53,23 räckte inte till en plats i semifinalen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.