Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjöströms sköna besked inför OS

Sarah Sjöström ligger före sin tidsplan.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sarah Sjöström.
Foto: RICKARD NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sarah Sjöström ger ett positivt besked.

Rehabiliteringen inför OS går som den ska – till och med ännu lite bättre än planen.

– Simningen går bättre och bättre. Frisim kan jag simma ganska bra, säger Sjöström till DN.

Sarah Sjöström halkade på en isfläck och fick en fraktur på armbågen i början av februari.

Det gjorde att den 27-åriga simstjärnan tvingades till operation men hon har hela tiden hållit hoppet uppe om att ta sig till OS i Tokyo i sommar.

Sarah Sjöström berättar nu för Dagens Nyheter hur träningen går.

– Simningen går bättre och bättre. Frisim kan jag simma ganska bra. När det gäller fjärilsim kan jag fortfarande inte simma ”sammansatt fjärilsim”, däremot tränar jag mycket fjärilsimskickar, säger Sjöström.

Sarah Sjöström före tidsplanen

Planen är att Sjöström ska vara med i två tävlingar inför OS. Hon tycker inte att uppladdningen är optimal men rehabiliteringen har gått bra.

– Vi ligger före tidsplanen även om det fortfarande är vissa grejer som jag måste ta det lugnt med, som till exempel olika tricepsövningar, säger Sjöström till DN.

Hon vet fortfarande inte om hon kommer simma både fri- och fjärilssim i OS. Men hon tror att hon kommer få bära favoritskap i mästerskapet trots den stökiga våren.

– Jag tror inte jag slipper det ändå. Det kommer nog finnas folk som likväl målar upp mig som favorit, men man ska inte förvänta sig tre guld och tre världsrekord, säger Sjöström.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.