Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”För en kille i min ålder förstör det här allting”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Svenske simtalangen Victor Johansson går en kamp mot sin egen kropp, skriver 

Dagens Nyheter. 21-åringens testosteronvärde har rasat och läkarna utreder nu vad orsaken kan vara.

– När resultatet från blodprovet kom tillbaka visade det sig att mitt testosteronvärde i princip var i botten. För en kille i min ålder förstör det allt. Till exempel innebär det att jag har ungefär samma kapacitet att lägga på mig muskelmassa som en 85-åring, säger Johansson i en intervju med DN.

Gick ner fyra kilo på en månad

Los Angeles-bon Johansson, som slutade femma på 400 meter fritt i EM 2018, började känna att allt inte var som vanligt för flera månader sedan.

– Från mitten av december till mitten av januari gick jag ner fyra kilo utan att det fanns någon anledning. När det sedan tillkom en rad andra symtom – jag fick svårt att sova och jag slutade i princip svettas när jag tränade på gymmet – insåg jag att det var något som var riktigt fel, säger han.

 

Programledaren chockas av simstjärnans lägenhet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.