Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Får inte lyfta nåt som är tyngre än ett mjölkpaket”

Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Privat / Instagram.

Tidigt i februari halkade Sarah Sjöström på en isfläck och bröt armbågen. 

Sjöström är nu tillbaka i simbassängen för första gången sedan hennes operation, berättar hon i en intervju med DN.

Nu väntar en intensiv rehabperiod inför OS i Tokyo.

Sarah Sjöström hade en händelserik lördag i början av februari. Hon inledde dagen med att sätta världsårsbästa på 50 meter frisim. Men kvällen spenderade hon på S:t Görans sjukhus, efter att hon hade halkat på en isfläck och fått en fraktur i höger armbåge. Två dagar senare opererades hon och är nu tillbaka i simbassängen för första gången sedan operationen.

– Jag får inte lyfta något som är tyngre än ett mjölkpaket, men det som är lite läskigt är att jag inte får ont om jag av misstag gör det. På ett sätt hade det varit bättre om jag hade fått en smärtsignal, säger Sjöström till DN.

Inte tid med bakslag inför OS

Det blir en intensiv rehabperiod för henne. Vanligtvis hade Sjöström spenderat våren med att komma bästa OS-form, men nu måste hon i stället försiktigt återhämta armen inför OS i Tokyo under sommaren.

– Jag har inte tid med några bakslag eftersom det är alldeles för nära OS. Därför måste jag följa rehabplanen till punkt och pricka.

”Kommer att leda till mycket smärta och svordomar”

Hennes främsta mål just nu är att jobba med böjningen i armen, som är relativt obefintlig. Det är en smärtsam process, men det ska inte stoppa en OS-guldmedaljör.

– Jag vet att det kommer att leda till mycket smärta och svordomar, men ibland måste man tillåta sig själv att vara lite irriterad och få svära, säger Sjöström till DN.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.