Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det ska inte stoppa mig från att bilda en familj”

Johan de Jong Skierus och Sarah Sjöström.
Foto: TV4
Foto: OLLE SPORRONG

Sarah Sjöström och sambon Johan de Jong Skierus berättar om hur de planerat för att skaffa barn mellan två OS. 

I och med att OS skjutits upp har deras planer satts lite ur spel – men det är tydligt att båda vill ha en familj någon dag.

– Jag har sett många idrottskvinnor som har gjort comeback efter födseln, det är superinspirerande, säger Sjöström i TV4:s program ”Tillsammans med Strömstedts”. 

Tokyo-OS skulle arrangeras förra året. Men som bekant kom coronapandemin emellan och spelen sköts fram ett år. 

I och med det har Sarah Sjöströms planer att skaffa barn satts lite ur spel. I TV4:s program ”Tillsammans med Strömstedts”, med Jenny och Niklas Strömstedt, berättar simstjärnan och sambon Johan de Jong Skierus att de har en ”planekonomi när det gäller barn”. 

– Vi har våra fyraårsplaner när det gäller barn. Men det har blivit lite förstört nu, eller inte förstört men vi vet inte hur det blir. Mellan OS i Rio och OS i Tokyo, ja eller nej, vi vet inte. Jag tror att Sarah vill ha barn under karriären också, säger Johan de Jong Skierus och fortsätter: 

– Då får det bli att jag stannar hemma. Simningen är en stor del av våra liv eftersom vi bestämde oss för att leva tillsammans.

”Ska inte stoppa mig från att bilda en familj”

Sarah Sjöström är inne på samma spår. 27-åringen poängterar att karriären inte behöver vara slut bara för att hon får barn. 

– Jag skulle gärna vilja ha barn under simkarriären. Jag har sett många idrottskvinnor göra comeback efter födseln, bland annat Therese Alshammar. Det är superinspirerande

Sarah Sjöström var 18 år gammal när hon träffade Johan de Jong Skierus som då var 22. Sjöström berättar att det i början var det tufft att hinna med allting då hon gick på gymnasiet. Båda två säger att simningen inte får stå i vägen om de vill skaffa en familj. 

– Johan var 22 och bodde i Frankrike så det blev många resor dit. Men sedan flyttade han hem och jag började i stället resa mycket. Men nu funkar det superbra och jag älskar att simma, men det ska inte stoppa mig från att bilda en familj. Jag kan inte tänka mig något annat som är viktigare än barnen, säger den 27-åriga simstjärnan. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.