Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Coleman sist i finalen: ”Verkar vara där jag är"

Foto: PATRICK B. KRAEMER / BILDBYRÅN

Michelle Coleman slutade sist i finalen på 100 meter fritt under sim-EM i Budapest.

– Det var ungefär som semin och det verkar vara där jag är. Jag ger mitt allt och det är de här tiderna som blir. Men det måste ju ner, säger Coleman i C More.

Svenskans tid, 54,15, var en dryg sekund långsammare än segertiden av Femke Heemskerk från Nederländerna, och även en bit över Colemans personbästa på 53,04 samt den svenska OS-kvalgränsen på 53,35.

– Hemgången är alldeles för långsam, utvecklar Coleman.

Coleman har dock redan klarat OS-kvalgränserna på både 50 och 100 meter fritt, det gjorde hon hösten 2019, men väntar fortfarande på klartecken från Sveriges olympiska kommitté (SOK).

På 50 meter fjäril är Sara Junevik klar för final. Hennes 26,00 i semifinalen var bara en hundradel över personbästat hon noterade under förmiddagspasset.

– Jättebra, verkligen. Att jag kan komma in och hålla nerverna i styr känns jättebra, säger Junevik i C More.

Louise Hansson, i samma semifinal som Junevik, hade elfte snabbaste tid vilket alltså inte räckte till final.

Inte heller Björn Seeliger, på 50 meter fjäril, lyckades ta sig hela vägen till final utan slutade sist i sin semi.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.