Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bakslaget: Kommer inte försvara guldet

Foto: MIKE LEWIS / BILDBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG

Sarah Sjöström tog guld på 100 meter fjäril under OS i Rio de Janeiro. 

En distans hon under sommarens olympiska spel förmodligen tvingas avstå. 

– Det kommer bli svårt, säger Sjöström till Radiosporten.  

Sarah Sjöström halkade på en isfläck och fick en fraktur på armbågen i början av februari.

Det gjorde att den 27-åriga simstjärnan tvingades till operation. Det står nu klart att Sjöström kommer att simma OS, men att hon inte kommer kunna delta fullt ut. 

Armbågsfrakturen kommer förmodligen innebära att stjärnan kommer att stå över 100 meter fjäril, en distans hon vann under OS 2016. 

– Jag hoppas självklart att fjärilssimmet helt plötsligt ska funka. Men jag är inte jättehoppfull att ”fjärilet” ska funka fram till OS. Det kommer bli svårt. Men jag är väldigt glad över att frisimsgrenarna funkar i alla fall, säger Sjöström till Radiosporten.

”Inte en optimal uppladdning”

Siktet är nu inställt på att bara simma 50 meter och 100 meter fritt i Tokyo under sommaren. 

– Jag är inte lika stark i min högerarm, jag tappade nästan fyra centimeter muskelmassa runt min brutna arm. Därför blir det väldigt flängigt och osymmetriskt på fjärilssimmet, säger Sjöström. 

Planen är att Sjöström ska vara med i två tävlingar inför OS. En uppladdning hon inte tycker är optimal. 

– Vi ligger före tidsplanen även om det fortfarande är vissa grejer som jag måste ta det lugnt med, som till exempel olika tricepsövningar, har Sjöström tidigare sagt till DN. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.