Imponerade på nytt i comebacken

Foto: JIMMY BOURSICOT
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Tredje plats och femte plats.

Sarah Sjöström och Therese Alshammar gjorde comeback i franska Canet under tisdagen.

– Jag är nöjd med mitt lopp, säger Alshammar i en intervju med simförbundet.

Under måndagen kom den sensationella nyheten att Therese Alshammar, som hunnit fylla 43 år, skulle göra comeback och satsa mot OS i Tokyo.

Comebacken skedde redan under tisdagsmorgonen när både Alshammar och Sarah Sjöström simmade i försöken på 50 meter fritt i Mare Nostrum-tävlingarna i franska Canet.

Det blev lyckade försök för både Sjöström – som gjorde comeback efter sin armbågsskada – och för Therese Alshammar. Sjöström gick vidare med tiden 24,68 sekunder och Alshammar simmade på 25,83.

Sjöströms tid var näst bäst i försöken och Alshammars var sjätte bäst. 

Sjöström trea i sin comeback

I finalen som följde under tisdagskvällen hade Sarah Sjöström både Pernille Blume och Mélanie Henrique före sig och slutade trea med tiden 24,81, vilket är drygt en sekund långsammare än hennes eget världsrekord på 23,67.

– Det kändes bra, det var riktigt kul att komma tillbaka. Jag gjorde två riktigt bra simningar i dag. Och att hamna på prispallen det första man gör efter en sån här skada känns riktigt kul, säger Sjöström i en intervju med simförbundet.

Hon säger att den skadade armen inte gjorde ont.

– Jag kände mig stark, men jag är däremot inte så stark. Jag försöker att hänga på de andra men jag är inte riktigt redo för den här typen av ”powersimning”.

Alshammar om comebacken

Samtidigt som Sjöström simmade långsammare än i försöken höjde Therese Alshammar sig. Hon kom femma med tiden 25,52.

– Jag är nöjd med mitt lopp, säger hon till simförbundet.

– Jag hade inga förväntningar på tider. Men jag förbättrade mig med tre tiondelar från i morse så jag är nöjd med mitt lopp.

Alshammars satsning mot OS handlar framför allt om att försöka slå sig in i det svenska laget i lagkappen på 4x100 meter frisim men hennes tid på 50 meter fritt ger ändå en fingervisning om hur bra hon står sig mot sina internationella konkurrenter på en kortare distans. 

24,77 är Finas internationella A-kvaltid på 50 meter fritt och Alshammar var alltså 7,5 tiondelar bakom den kvalgränsen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.