Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter medaljsuccén: Sjöström får fin titel

Sarah Sjöström tog silver i finalen på 50 meter frisim
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Sarah Sjöströms VM-succé är ett faktum. 

I finalen på 50 meter frisim plockade Sjöström hem sin femte individuella medalj under mästerskapet när hon tog silver bakom amerikanskan Simone Manuel.

– Hade jag inte simmat 200 meter fritt också hade jag slagit världsrekord, säger Sarah Sjöström.  

Det blev en till medalj för Sarah Sjöström i VM i Sydkorea och totalt blev det fem stycken under mästerskapet. 

Det var små marginaler som avgjorde finalen över 50 meter frisim. Men det resulterade i ett silver för svenskan som var två hundradelar från förstaplatsen på tiden 24,07. 

Amerikanskan Simone Manuel, som även luggade Sjöström på guldet på 100 meter fjärilsim, vann guldet och Cate Campbell från Australien knep bronset.

– Jag är jätteglad. Det är sjukt häftigt att slåss om medaljerna här. Jag tror inte många har tagit medalj på 50, 100 och 200 meter frisim + medalj i 50 och 100 fjäril tidigare, säger Sjöström.

Sjöström berättar om tankarna inför loppet.

– Jag stod och pratade med mig själv innan loppet och det var svårt att försöka ladda mentalt. Det var det. Jag slog mina händer så hårt jag kunde i startpallen innan loppet för att tagga till, säger Sjöström som är trött efter att ha simmat 18 lopp under mästerskapet.

– När jag vaknade i morse kände jag ”jag orkar inte mer, jag åker hem nu”. Jag var så jävla trött efter lagkappen, men jag kom hem och sov två timmar och när jag vaknade tänkte jag ”okej, jag ska försöka”. Men det var jättesvårt, säger hon.

Fina titeln – VM:s bästa kvinnliga simmare

I och med silvret har Sjöström tagit medalj på 50, 100 och 200 meter frisim i VM. Totalt har hon tagit fem individuella medaljer på VM. Det gör henne till mästerskapets främsta kvinnliga simmare.

– Hade jag inte simmat 200 fritt till exempel hade jag slagit världsrekord nu. Nu simmade jag 200 fritt och är jätteglad för det och jag tar hellre fem medaljer på det här sättet.

Det blev ett guld, två silver och två brons för Sjöström under VM i Sydkorea. Topplaceringarna ger henne totalt 15 poäng i mästerskapets poängsystem vilket gör att hon kan titulera sig VM:s bästa kvinnliga simmare. Något hon fick motta pris för under eftermiddagen. 

Söndagens nya medalj innebar också att svenskan nu har total 16 individuella medaljer i VM-sammanhang.

Sarah Sjöström: ”Inte många som har gjort det”

Sarah Sjöström har nu tagit medalj i samtliga race under tre raka VM.

– Det är inte många som har gjort det. Och det är inte heller de loppen där de skiljer flest sekunder utan det är alltid bara ett fåtal hundradelar. Det visar att jag är med och fajtas om medaljerna och är att räkna med. Jag är riktigt glad för det, säger Sjöström.

Sarah Sjöström avslutade världsmästerskapet med att simma 4x100 meter medley tillsammans med lagkamraterna Louise Hansson, Michelle Coleman och Sophie Hansson.

Där blev det dock ingen större framgång, det svenska laget slutade på en sjundeplats. USA var förkrossande bra och vann på nya världsrekordet 3:50,40.