Shaq: ”Jag skadar inte tigrar – jag älskar tigrar”

Shaquille O'Neal
Foto: MICHAEL THOMAS / AP FR65778 AP
Joe Exotic
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA SIPA USA

Tidigare NBA-stjärnan Shaquille O'Neal har hamnat i rejält med blåsväder. 

Anledningen? 

Hans medverkan i Netflix-serien ”Tiger King: Mord, kaos och galenskap”.

– Jag har aldrig haft några affärer med honom, säger ”Shaq” om relationen till huvudperson ”Joe Exotic”.

”Tiger King: Mord, kaos och galenskap” handlar om ett antal av de personer i USA som ägnar sig åt att födda upp stora kattdjur, som tigrar och leoparder. 

I dokumentärseriens centrum står Joe Exotic, en vapengalen countrysångare.  

För en vecka sedan började ett klipp på ”Shaq” tillsammans med huvudpersonen i Netflixserien, Joseph Maldonado-Passage, som i serien går under namnet ”Joe Exotic” att spridas.

I klippet ser man bland annat ”Shaq” stå och posera med en tigerunge, som han också säger att han fick av Joe Exotic i present. 

I podcasten ”The Big Podcast with Shaq” försvarade sig O'Neal i veckan som var. 

– Lyssna, folk får bilda sina egna uppfattningar men, igen, jag var bara en besökare. Jag träffade den här killen (Joe Exotic), han är inte min vän. Jag känner honom inte, säger han.

”Shaq”: Inga tigrar i mitt hus

O'Neal är sedan tidigare känd för sitt intresse för det stora kattdjuret, enligt NBC News. Ett intresse som har fått honom att besöka Joe Exotics zoo fler än en gång, men han uppger att han slutade med det när han fick reda på vad Joe Exotic ”höll på med”.

– Jag har aldrig haft några affärer med honom, och jag hade ingen aning om allt som hände runtikring, säger ”Shaq” i podcasten. 

– Jag skadar inte tigrar. Jag älskar tigrar. Jag älskar vita tigrar. Ger jag donationer till de här zoona för att hjälpa tigrarna? Jag gör det hela tiden. Äger jag personligen tigrar som jag har i mitt hus? Nej, säger ”Shaq”. 

Så sent som i januari dömdes Joe Exotic till ett 22 år långt fängelsestraff, och under gårdagen rapporterade Expressen om att han fått byta fängelsefacilitet på grund av att han misstänkts ha drabbats av coronaviruset. 

https://www.instagram.com/p/Bnevdrun6Fa/?utm_source=ig_embed
Från 2016: Polisen ryckte ut efter ett larm om störning, men fann bara några ungdomar som spelade basket. Lite senare kom han tillbaka och hade då med sig Shaquille O'Neal.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.