Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Seglingsprofilen Magnus Olsson död

Seglingsprofilen Magnus Olsson, 64, har avlidit i sviterna av en stroke. Sedan i onsdags har svensken vårdats på sjukhus på Lanzarote, Spanien. Trots inledande positiva rapporter gick det inte att rädda Olssons liv.

– Han hade ett sådant otroligt stort hjärta och fick alla att känna sig betydelsefulla, säger Mats Olsson, presschef för Team SCA, till SportExpressen.se.

Magnus "Mange" Olssons seglingskarriär

Tre SM-guld i 505 runt 1970
America's Cup 1977 och 1980

 

Whitbread / Volvo Ocean Race:
1985-1986, Drum (3:a)
1989-1990, The Card (5:a)
1993-1994, Intrum Justitia (2:a)
1997-1998, EF Language (1:a)
2001-2002, Assa-Abloy (2:a)
2008-2009, Ericsson 3 (4:a)

Havskappsseglaren och välkände seglarprofilen Magnus Olsson avled under lördagseftermiddagen på ett sjukhus i Lanzarote i sviterna av den stroke han drabbades av i onsdags.

Trots inledande positiva tecken försämrades hans tillstånd under veckan. Vid hans sida fanns familj och vänner under lördagen. Seglarvärlden sörjer nu svenskens bortgång.

– Magnus var en god vän till mig och världen kommer att bli lite tråkigare utan Magnus Olsson. Alla vi som kände honom saknar honom väldigt mycket och framför allt sörjer vi med hans familj, flickvän och två söner, säger Mats Olsson, presschef för Team SCA, till SportExpressen.se.

"Otroligt stort hjärta"

Mats Olsson minns Magnus Olsson som en varm person.

– Framför allt annat var han en väldigt, väldigt glad människa som alla älskade. Vem som än mötte Magnus tyckte om honom. Han hade ett sådant otroligt stort hjärta och fick alla att känna sig betydelsefulla. Vare sig man seglade med honom två timmar i Stockholms skärgård eller runt jorden, säger han.

Tävlingsseglaren Magnus Olsson deltog i sex Whitbread/Volvo Ocean Race och vann tävlingen 1997-1998 ombord på EF Language med Paul Cayard som skeppare.

"Fantastisk seglare"

Den sista tiden var Magnus Olsson engagerad som coach, tränare och mentor för den kvinnliga besättningen i Team SCA som just nu förbereder sig för att delta i Volvo Ocean Race 2014-2015.

– Han var en fantastiskt duktig seglare. Han har gjort sex stycken varv runt jorden och nu skulle han coacha de här tjejerna till framgång, säger Mats Olsson.

– Givetvis kommer han att hyllas väldigt mycket, både i Sverige och på många andra ställen i världen, säger han.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.