Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Segling: Dramatisk start i Sydney-Hobart

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Två besättningsmän föll överbord i en dramatisk start av den tidigare så olycksdrabbade Sydney-Hobart-seglingen. 

Båda besättningsmännen klarade sig utan skador och fiskades snabbt upp ur vattnet.

Olyckan hände när två mindre båtar kolliderade i starten. Den australiska båten Valheru, 13 meter lång, fick ett stort hål sedan den fransk-australiska båten Peugeot Racing kört rakt in i den. Peugeot fick göra en straffrunda innan den fortsatte medan det är oklart om Valheru kan fortsätta.  En annan australisk båt, Trump Card, fick ett hål i aktern sedan den kolliderat i starten. Det var dåligt väder vid starten i Sydney, med regn och dimma. Den nyzeeländska maxibåten Alfa Romeo tog en tidig och stor ledning före brittiska Canon Leopard. Svenska Nicorette låg trea efter ungefär nio timmars segling. Alfa Romeo är förhandsfavorit och anses ha en god chans att slå danska Nokias rekordtid på en dag, 19 timmar och 48 minuter som sattes på den 630 nautiska mil långa seglingen 1999.  Startfältet på 57 båtar är det minsta sedan 1973 och beror till stor del på ökade försäkringskostnader och de hårda säkerhetsreglerna som infördes sedan sex seglare dött i 1998 års tävling.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.