Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sebastian Larsson högaktuell för AIK

Sebastian Larsson kan återvända till Sverige efter VM.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Sebastian Larsson i Hull.
Foto: ED SYKES / ACTION IMAGES BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

DUBAI. Sebastian Larsson överväger att flytta hem till Sverige efter sommarens VM-slutspel i Ryssland. 

Enligt SportExpressens uppgifter är en flytt till AIK då högaktuell - och en första kontakt ska redan vara tagen mellan parterna. 

- Sebastian är en spelare jag har en väldigt, väldigt stor respekt för och kopplingen finns där, säger AIK:s sportchef Björn Wesström. 

AIK har under vinterfönstret värvat in spelare som Robert Lundström, Stefan Silva, Joel Ekstrand, Enoch Kofi Adu, Tarik Elyounoussi och Budimir Janosevic. Dessutom har klubben kallat tillbaka Ahmed Yasin som var på lån från BK Häcken förra säsongen och även tagit tillbaka Anton Saletros från FC Ujpest i Ungern. 

Samtidigt som truppbygget ser klart ut inför den allsvenska starten i början av april jobbar klubben redan nu på kommande värvningar i sommarfönstret. 

Sebastian Larsson högaktuell för AIK 

Enligt vad SportExpressen erfar har AIK diskuterat en värvning av landslagsstjärnan Sebastian Larsson - och bestämmer sig Eskilstunasonen för att flytta hem är AIK ett hett alternativ för spelaren. 

En första kontakt med spelarens representanter ska redan vara tagen. "Seb" har varit utlandsproffs sedan 2001 då han lämnade IFK Eskilstuna för att bli ungdomsproffs i Arsenal.


LÄS ÄVEN: Allsvenskans 10 bästa nyförvärv. 

Björn Wesström hyllar Larsson 

Sedan har 32-åringens utlandskarriär fortsatt i klubbar som Birmingham, Sunderland och numera Hull. Larsson är en given pjäs i Janne Anderssons VM-trupp, men har efter 17 år utomlands starka funderingar på att flytta hem till Sverige. 

Allt pekar på att det också blir så om inget sensationellt bud dyker upp. 

Hans kontrakt med Hull går ut efter säsongen och AIK:s sportchef  Björn Wesström medger också att Larsson är intressant och att de följer hans situation noga. 

- Alla spelare som rör sig mot Stockholm har vi koll på, så är det. Sedan om det är rätt steg för oss, om det är rätt steg för honom, det är för tidigt att svara på. Men definitivt. 

 - AIK försökte värva Sebastian Larsson en gång i tiden när han gick från Eskilstuna till Arsenal. Då erbjöd Leif "Leffe" Karlsson honom 800 kronor i månaden och då gick han till Arsenal i stället. Efter det beslutet så kan jag bara gratulera till att det var ett klokt karriärsval,  även om jag själv så klart hade valt AIK i det läget. 

- Så det finns en koppling till Sebastian som inte är utredd. Sedan hur avgörande det kommer att vara för hans beslut, för vårt beslut, hur saker och ting ska passa ihop, det är svårt att svara på. 

- Men han är en fotbollsspelare som jag respekterar väldigt, väldigt mycket utifrån vad han har uträttat under karriären och framför allt den karaktären han har. Så oavsett svensk klubb som kommer överens med honom kommer de att få en oerhört bra fotbollsspelare, 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.