Foto: Joel MarklundFoto: Joel Marklund
 Foto: Joel Marklund
Foto: Marcus Ericsson/TtFoto: Marcus Ericsson/Tt
 Foto: Marcus Ericsson/Tt

Sarah Sjöström tog storslam i Malmö

Publicerad

Sex segrar på lika många distanser vid GP-tävlingen i Malmö.

Simstjärnan Sarah Sjöström håller farten uppe i inledningen av säsongen.

En medveten plan för att OS i Rio i augusti ska bli guldkantat.

Efter tre segrar och svenskt rekord på 50 meter ryggsim i lördags, fortsatte Södertörnssimmaren att rada upp segrar under söndagen på Hylliebadet i Malmö.

Hon vann ohotat 100 meter fritt (54,27), tog hem 100 meter ryggsim (1.01,05) och satte punkt för segerhelgen genom att vinna världsrekordgrenen 50 meter fjäril (25,24).

Trots att hon tränat stenhårt inför tävlingarna.

– Jag har kört styrketräning både onsdag, torsdag och fredag den här veckan, berättar hon.

För ett par veckor sedan vann Sjöström tre distanser vid de stjärnfyllda amerikanska GP-simningarna i Austin, Texas, och kommande veckoslut tävlar hon i franska Amiens.

– Jag vill få den här höga farten, det är det viktiga just nu. Jag behöver det, förra säsongen blev det lite mindre fart i början av säsongen. Jag blev sjuk på första tävlingen så det blev inget tävlande de tre första månaderna. Nu blir det mer och det är skönt, säger hon.

Sjöström, som också fixade prisregn på Idrottsgalan i måndags, kommer att träna på hemmaplan de närmaste månaderna. Hon gör ytterligare en tävlingsavstickare till Frankrike (Marseille) i början av mars och sedan väntar en internationell tävling i Stockholm 30 mars–2 april.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag