Sjöström efter 50 meter frisim.Sjöström efter 50 meter frisim.
Sjöström efter 50 meter frisim.
Rowdy Gaines. Foto: Jeff RobersonRowdy Gaines. Foto: Jeff Roberson
Rowdy Gaines. Foto: Jeff Roberson

Sarah Sjöström med ny stor kross i USA

Publicerad

Sarah Sjöström fick se sig rejält slagen på 200 meter frisim.

– Välkommen till USA, Sarah, utbrast simprofilen Rowdy Gaines i amerikansk tv.

Vad svenskans svar blev?

En jättekross av samtliga amerikanska stjärnor på 50 frisim.

18-åriga Katie Ledecky går från klarhet till klarhet.

I somras vann hon VM-guld på 200 meter frisim, i en stor skräll.

Till OS lär alla hålla koll på henne dock.

Att Ledecky är på väg mot superform blev Sarah Sjöström varse i natt.

Svenskan ställdes mot underbarnet på 200 frisim – och krossade med nästan två sekunder. Och då blev Sjöström ändå tvåa i loppet.

Något som fick OS-guldhjälten, tillika expertkommentatorn, Rowdy Gaines att utbrista:

– Välkommen till USA, Sarah!

Gav svar på tal direkt

Det är bara ett dygn sedan svenskan krossade motståndet, och satte skräck i simvärlden inför Rio-OS.

Och givetvis kom ett svar till Gaines direkt.

När finalen på 50 meter frisim avgjordes var det inget snack om saken.

Sarah Sjöström var snabbast i väg, och gick i mål på makalösa 24,17. En tid som hade räckt till VM-silver i somras, bara fem hundradelar från den tid som räckte till guld.

– Det kändes väldigt bra hela vägen. Jag blev förvånad med tiden, säger Sjöström efter loppet i amerikansk tv.

Det återstår nu ett lopp för svenskan, 100 meter ryggsim under söndagen.

Sen väntar fortsatt träning inför OS i Rio de Janeiro i sommar. Men en första formtopp är väntad till Swim Open Stockholm, 30 mars till 2 april.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag