Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Skönt att få in målet och bara pang, boom"

Foto: Nils Petter Nilsson

I fjol vann de F13-klassen efter en utklassning i finalen mot AIK. I år, i F14, satt det längre in. Men till sist kunde Nova Höög ordna ännu en seger för Tyresö FF. Höög gjorde matchens enda mål i finalen mot Boo FF.

– Det är skönt att bara få in det där målet och bara "pang, boom" - vinna, säger Tyresös Julia Althini.

FAKTA

Tyresös väg till guldet

Kvartsfinal: Tyresö-Lidingö 9-1

Semifinal: Tyresö-Järla 4-2

Final: Tyresö-Boo 1-0

I en tät match som saknade klara målchanser var det ett riktigt kämpa-mål som avgjorde. Efter att bollen nickats runt flera gånger i Boo-försvaret kunde Nova Höög forcera in ledningsmålet tidigt i andra halvlek.

– Det kom en nick, jag nickade och sköt, säger Höög.

En kort stund var det oklart om bollen faktiskt var i mål. Boos målvakt plockade ut bollen ur nätet och sparkade ut den på planen igen. Men Nova Höög var säker på att bollen var inne.

– Jag vet inte riktigt, jag såg att bollen var inne och blev jätteglad, säger hon.

"Alla ville verkligen vinna"

För spelarna i Tyresö var finalsegern mot Boo extra skön. Spelarna beskriver motståndarna som tekniska och starka i försvaret. Men när ledningsmålet väl kom var Tyresös seger aldrig hotad. Mot slutet av matchen lyfte Boo långa bollar mot sina anfallare, men lyckades inte skapa chanser för att hota Madeleine Envall i Tyresös mål.

– Jag tror att alla verkligen ville vinna och komma upp på scenen. Målet var scenen, säger lagkaptenen Felicia Bång Larsson.

Tyresö har stått för en stark säsong och säkrade seriesegern med fyra omgångar kvar att spela. Dessutom blev det en tredjeplats i Gothia Cup.

- Det var ett skönt slut på säsongen, säger laget i kör.