Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Revanschen: "Vi är lite vassare än de andra"

Foto: Nils Petter Nilsson

Internationellt hade Brommapojkarnas 01:or förlorat cupfinaler mot både Juventus och FC Köpenhamn.

Men i Sanktan fick de sin revansch.

– Vi är lite vassare än de andra, jag tycker det är välförtjänt att vi vinner, säger målvakten Kristoffer Westerberg efter straffsegern mot Bele Barkarby.

Brommapojkarna gick in i finalen som stora favoriter.

Men Bele Barkarby visade upp ett extremt tätt försvarsspel och höll nollan. De krympte ytorna framför eget straffområde och BP hade förtvivlat svårt att komma till vassa avslut på sjumanna-målen.

0–0 efter full tid och förlängning tvingade fram ett straffavgörande. Där hade BP de bästa nerverna och hade avgjort redan efter fyra av fem omgångar.

– Första Sanktan-titeln någonsin. Det känns bra. De försvarade mycket, vi fick några lägen men lyckades inte få in dem. Tur att vi vann straffarna, säger BP-målvakten Kristoffer Westerberg som fick se två Belestraffar missa målet.

– Jag försökte mest stå i mitten mest, det är så små mål, berättar BP-målvakten.

"Inte vunnit så mycket"

BP-gänget har under året samlat på sig en hel del cuprutin under säsongen tack vare flera cupäventyr utomlands.

– Vi har både varit i Holland, Danmark och Italien. Det har gått bra, men vi har inte vunnit så mycket. Det här är tredje titeln. Nästa är Enskede cup, den ska vi vinna, säger Kristoffer Westerberg.

BP har bland annat blivit inofficiella svenska mästare i Lomma, och har bara en förlust under Sanktan-säsongen.

Varför vinner ni Sanktan?

– Vi har ett bra kollektivt spel, bra passningar och bra anfall. Vi är lite vassare än de andra, jag tycker det är välförtjänt att vi vinner, säger Kristoffer Westerberg.

Nu siktar ni på en svit, eller?

– Ja. Det kommer hända fler gånger, jag lovar.