P92: Säker 3-1-seger mot Polen

Publicerad
Uppdaterad
P18/92-landslaget bortabesgrade Polen med 3-1 (1-1) i Koszalin. John Guidetti och Nicklas Bärkroth (2) gjorde de svenska målen.
- En stabil insats. Vi är klart bättre än vad dom är och vi gör en riktigt bra andra halvlek, säger lagkapten Nicklas Bärkroth efter matchen.
Sverige rivstartade matchen mot Polen. Redan efter dryga tre minuter låg bollen i nätet bakom Polens målvakt Konrad Forenc. Efter ett svenskt anfall som såg ut att rinna ut i sanden vann Viktor Claesson tillbaka bollen, bröt igenom den polska backlinjen och serverade John Guidetti som i fritt läge enkelt kunde placera in bollen till 1-0.
Polen replikerade dock snabbt. Bara någon minut efter Sverigs mål kunde Damian Rysiewski, efter en vältajmad löpning, nicka in 1-1 på ett högerinlägg från Damian Szala.

"Vi har stort bollinnehav "

Matchen var jämn de första 15-20 minuterna. Svenskarna hade lite svårt med positionsspelet när polackerna ställde om till anfall och samtidigt svårt att få till precision och templ i passningsspelet framåt.
– Det är nåt man får räkna med. Det var ett tag sedan vi träffades så det tog en stund innan vi hittade rätt, men till slut är det bara vi på banan, menade Nicklas Bärkroth.
Förbundskapten Hasse Lindbom var av samma åsikt.
– Det tar en kvart, men sedan sitter vårt spel. Ordentligt. Vi har stort bollinnehav och det tröttar ut dom. Och så kommer målen.

Bärkroth chippade

Det var i den andra halvleken, som avgörandet föll. Sverige dominerade halvleken fullständigt, dels beroende på att de svenska spelarna skärpt upp sitt spel, dels för att de svenska inhopparna till skillnad från de polska gav ny energi till sitt lag.
Före 2-1-målet vann Serge-Junior Ngouali en tuff närkamp vid mittlinjen och efter en blixtsnabb omställning frispelades Nicklas Bärkroth som sedan behärskat chippade bollen över den utrusande målvakten.
Inhopparen Anton Henningsson låg bakom 3-1-målet. Han vann boll en bit in på den polska planhalvan och avancerade sedan ända ner till kortlinjen innan han serverade Bärkroth snett-inåt-bakåt.

Flera debutanter

Robin Book pustar ut efter sin debut i blågult.Utöver nämnde Henningsson byttes ytterligare tre spelare in under matchen. Redan i första halvlek fick Robin Book göra sin landslagsdebut sedan Elliot Lindberg fått en smäll och tvingats gå ut.
Simon Thern kom in i den 67:e minuten och visade både fart och finess under sin knappa halvtimme på planen.
Även Dardan Rexhepi fick debutera i slutminuterna. Han kommer säkerligen få chansen att på allvar visa vad han går för i torsdagens returmöte i Szczecinek.
Av startspelarna var målskyttarna Guidetti och Bärkroth tongivande tillsammans med Oscar Lewicki och Niklas Andersen i backlinjen. Guidetti, var ett ständigt hot och hade bud på mer än ett mål. Bland annat hade han ett skott i stolpens insida.

Möts igen

Förbundskapten Lindboms målsättning var att resa hem med två segrar i bagaget och nu är den ena bärgad.
– Jag är väldigt nöjd med att vi vann. Jag är också mycket nöjd med den löpvilja spelarna visade. Killarna fortsatte att springa hela matchen. Passningsspelet var varierat och bra och vi spelade ut dom fullständigt i den andra halvleken. Ska man klaga på något kanske vi borde ha gjort ytterligare nåt mål.
De båda lagen möts på nytt i Szczecinek på torsdag förmiddag innan den svenska truppen återvänder till Sverige samma kväll.
Svenskfotboll.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag