Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

P90/91: Svensk kvittering med nio man

P90/91-landslaget krigade till sig ett oavgjort resultat, 1-1, i den första av två matcher mot Österrike. 

Trots utvisningar på Astrit Ajdarevic och Viktor Lundberg lyckades Sverige kvittera till 1-1 i den 87:e minuten. Målskytt inhopparen Philip Hellqvist. 

- Vi spelade med nio man och lyckadse kvittera så det är klart att man är nöjd med resultatet när förutsättningarna blev som de blev, kommenterar förbundskapten Claes Eriksson efter matchen.

Spelet var lite ryckigt i den första halvleken där lagen turades om att ha initiativet i kortare stunder.

 - Österrike var ett snabbt och piggt lag som satte oss under tryck periodvis. Vi är bra framför allt under första halvan av första halvlek, säger Claes Eriksson.

"Fick en svacka"

 De blågula inledde starkt i början av andra halvlek, men i den 53:e minuten fick Astrit Ajdarevic sitt andra gula kort och Österrike kunde ta över igen.

 I den 58:e minuten tog hemmalaget också ledningen på straff genom Raphael Holzhauser efter en svensk hands. Holzhauser, stor och stark 93:a, visade under matchen att han har potential att bli en storstjärna.

 - Vi fick en svacka efter utvisningen och det tog ett tag innan vi kom in i positionerna. Vi gjorde en organisationsförändring i samband med ett trippelbyte och då fick vi ordning på det igen, säger Eriksson.

Åtta varningar

 I 87:e minuten kom så Sveriges kvittering. Philip Hellqvist, en av de tre som kom in i och med trippelbytet, satte ett volleyskott från cirka 18 meter.

 Vi det laget var Sverige nere på bara nio man sedan Viktor Lundberg dragit på sig två gula kort inom loppet av sex minuter.

 Totalt delade hemmadomaren Grubelnick ut åtta varningar till de svenska spelarna och bara en av dom var för hårt spel.

 - Jag uppfattade inte att våra spelare uppträdde osportsligt. De reagerade spontant och det gick inte alls för sig här. De behövde i princip bara titta på domaren efter en avblåsning för att få kort, suckar Claes Eriksson.