Bele Barkarbys målskyttar Agnes Karlén (0-1) och Julia Envall (1-2). Foto: Angelica Riggo Ringstrand
Bele Barkarbys målskyttar Agnes Karlén (0-1) och Julia Envall (1-2). Foto: Angelica Riggo Ringstrand

Matchhjälten: "Det var skönt att sätta dit den"

Publicerad

IF Brommapojkarna F97-2 tog emot Bele Barkarby på ett soligt Blackeberg. En jämn match som avgjordes först i slutminuterna då Julia Envall distinkt kunde nicka in 2-1 till gästerna.

– Det var inte så lång tid kvar av matchen, så det var skönt att kunna sätta dit den, säger matchhjälten till Sanktan.se.

Orangeklädda Bele Barkarby öppnade första halvlek starkt med många farliga målchanser. Samtidigt höll Brommapojkarna i ett välorganiserat försvarsspel och som till en början fick löpa och kämpa mycket för att vinna boll. Matchen gick fram och tillbaka men bollinnehavet stod gästerna för. Tack vare två extremt duktiga målvakter slutade första halvlek mållöst.

1-0 efter en målvaktsretur

Samtidigt som Bele öppnar andra halvlek lika starkt som i första, skickar BP en djupledsboll från mittfältet igenom hela Beles försvar – där till slut en omarkerad Mikaela Svantesson kan rulla in 1-0 till de röd/svarta efter en målvaktsretur.

Bele samlar sig från chocken och lyckas också få till en kvittering bara några minuter senare genom Agnes Karlén. Efter att ha dribblat förbi hela försvaret, får Agnes bollen lite väl långt ifrån sig när hon kommer fri med målvakten – men lyckas till slut med nöd och näppe stöta in 1-1. Ett riktigt kämparmål.

– Vi blev stressade när BP tog ledningen. Vi väntade oss inte det, vilket var jättejobbigt, säger Agnes.

Men sedan kvitterade du, hur kändes det då?

– Det kändes jättebra, första målet för mig på väldigt länge. Så det var jätteskönt.

Spännande slutminuter

Trötta spelare ledde här till sämre försvarsspel och målchanserna kom en efter en. En riktigt nervkittlande match för samtliga åskådare denna förmiddag. I slutminuterna av matchen får Bele en hörna. Julia Envall kliver in i situationen och nickar distinkt in 2-1 och för sitt Bele Barkarby till seger och tre viktiga poäng.

– Hörnan var bra slagen. Jag var omarkerad och kunde nicka in den. Jag har gjort fler nickmål, men det kändes bra. Det var inte så lång tid kvar av matchen så det var skönt att kunna sätta dit den, säger matchhjälten Julia Envall till Sanktan.se efter matchen.

Angelica Riggo Ringstrand
Angelica Riggo Ringstrand

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag