Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bragdsegern - lyckligt slut på Ältas saga

Foto: Nils Petter Nilsson

Lilla Ältas Sanktansaga fick ett lyckligt slut.

Men det krävdes en bragdinsats mot mardrömsmotståndaren Bele Barkarby.

– Vi trodde verkligen inte att vi skulle vinna. Det känns verkligen jättebra, säger målvakten och matchvinnaren Frida Isendor.

I Sanktan-sammanhang är Älta verkligen ingen stormakt.

Men den lilla söderförorts-klubben fick i går en Sanktantitel – tack vare en klassisk finalbragd av klubbens F16-18-tjejer.

Finalmotståndarna Bele Barkarby hade fyra raka segrar mot Älta och var storfavoriter på förhand.

– Vi trodde verkligen inte att vi skulle vinna. Vi hade ganska mycket respekt för dem innan. Vi har förlorat mot dem fyra matcher i rad. De slog ut oss ur Gothia cup bland annat, det var extra kul att vi fick ta dem sista gången, berättar Ältas målvakt Frida Isendor, som hade en svettig match.

Flera vassa räddningar

Efter ett tidigt ledningsmål av Aurelie Vaudan blev Älta tillbakapressat. Frida Isendor fick göra flera vassa räddningar, men blev till slut överlistad i andra halvlek av Beles dribblingskonstnär Linn Alice Backlund.

Älta gick på knäna i förlängningen, men lyckades ta matchen till straffar.

– Vi fick det jättejobbigt. Vi skötte det bra fram till målet, sen blev det ganska svajigt. När det blev straffar kändes det ändå ganska skönt. Det kan vi. Vi har övat rätt mycket på det, säger Frida Isendor.

Efter en vass räddning på Beles andra straff fick hon se ytterligare två straffar gå utanför – och Älta vann med totalt 4–3.

Hur kändes när de missade sista straffen och du såg hela laget rusa mot dig?

– Jag var jätteglad. Jag hade frågat domaren innan den sista straffen: "Tar jag den här, vinner vi då?" Då blev man lite extra på hugget.

Ältas tränare Håkan Jansson var rörd över finalinsatsen.

– De här tjejerna är fantastiska. Under hela säsongen och de år som har varit har de haft en utvecklingskurva som varit enorm. Lilla Älta är en ö för sig, vi får klara oss med de tjejer vi har.