Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

BP:s dubbla triumf: "Det känns jätteskönt"

Foto: Nils Petter Nilsson

Brommapojkarna och Stocksund gjorde upp i söndagens första final, i P14-klassen. Brommapojkarna var storleken större än Stocksund och vann med 3-0. Segern fullbordade BP:s succésäsong, med seger i såväl Gothia Cup som St:Erikscupen.

– Det känns jätteskönt, säger målskytten Joakim King.

FAKTA

Brommapojkarnas succésäsong

20:e juli: Guld i Gothia Cup efter 6-1 i finalen mot franska Senlis USM

11/12:e oktober: Serieseger, 18 vinster, två oavgjorda, två förluster och 78-16 i målskillnad

19:e oktober: Guld i St:Erikscupen efter 3-0 i finalen mot Stocksund

Efter att ha dominerat hela första halvlek utan att sätta chanserna spräckte Joakim King nollan efter 20 minuters spel. King fick bollen centralt utanför straffområdet. På liggande boll knorrade han in bollen, via ribban, i höger kryss.

– Det var bara spontant. Jag siktade på att få död boll så jag siktade på ett skott, säger King.

Dejan Kulsevski utökade ledningen efter paus. Precis innan slutsignal fastställde Kevin Rodeblad Lowe slutresultatet till 3-0 efter en upprullning av motståndarförsvaret.

Under det senaste året har Brommapojkarna P14 gått om finalmotståndaren Stocksund. I fjol vann Stocksund Gothia Cup, i år var det BP:s tur. På tre möten lagen emellan har BP gjort elva mål, och hållit nollan i samtliga matcher.

– Vi har bara krigat på, fortsatt köra, tränat hårt och fortsatt köra. Det är inte så mycket med det, säger Joakim King.

Kan inte förklara målsuccén

Tillsammans med anfallspartnern Markos Issa har King gjort sex mål på tre matcher i slutspelet. En slump, enligt om man frågar målskytten själv.

– Jag har ingen aning faktiskt. Det är väl bara att göra sitt bästa och försöka att tänka på att göra mål, säger han.

För tränaren Peter Kisfaludy är det en trygghet att anfallare som levererar mål. Det är en nödvändighet för att kunna vinna turneringar, menar han.

– Det är ett måste. Ska man vara med i toppen, vinna slutspel och vinna matcher, oavsett vilken nivå det är, måste du ha killar som gör mål, så är det bara, säger Kisfaludy.