Amin Affane. Foto: Björn Tilly
Amin Affane. Foto: Björn Tilly

Amin Affane går till Chelsea

Publicerad
Uppdaterad
Chelsea värvar en svensk 16-åring.
Det är Lärje-Angereds supertalang Amin Affane som bestämt sig för att nappa på klubbens erbjudande.
- Det kändes helt rätt direkt, säger hans agent Adnan Huseincehajic.
Den engelska storklubben Chelsea värvar svenskt.
Klubben har under vintern gjort klart med Lärje-Angereds jättetalang Amin Affane. 16-årige Affane har skrivit på för tre år.
– Det kändes helt rätt direkt, säger hans agent Adnan Huseincehajic till eurosport.se.
– Det känns härligt att han får den här chansen, han har jobbat hårt och förtjänar verkligen det här kontraktet. Trots sin unga ålder är han lyhörd och nu får han jättebra förutsättningar att fortsätta utvecklas, säger Huseincehajic till sajten.

Andra svensken i klubben

Affane hade flera klubbar efter sig, både från Sverige och Europa, men efter att ha träffat Chelsea var valet enkelt.
Spelaren blir den andra svensken i klubben. Sedan tidigare tillhör Marko Mitrovic Chelseas fotbollsakademi.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag