AIK:s F99:A på väg mot historisk dubbel

Publicerad

AIK:s F99:A jagar en historisk dubbel.

Om laget vinner Sanktan sällar man sig till den exklusiva skara som vunnit både Sanktan och Gothia Cup under samma säsong.

AIK:s akademilag för flickor födda 99 har dominerat och varit i en klass för sig under många år.

I somras vann laget Gothia Cup och nu är man på jakt efter dubbeln.

Laget, som varit obesegrade genom hela seriespelet, är nu framme vid en semifinal efter att ha besegrat starka Täby FK med 3-0.

Så här skriver man själva om matchen på sin blogg:

- Tjejerna gör en bra laginsats och visar på ett lugn i försvarsspelet och försöker hela tiden vara konstruktiva i passningsspelet med ett bra tålamod. I slutspelet handlar det om att vinna vilket tjejerna gör helt rättvist.

Laget tränas av Hugo Berggren, som fick huvudansvaret under säsongen.

Han har tidigare vunnit dubbeln med Värtans 96:or och kan få uppleva en historisk bedrift om han lyckas igen.

Nu väntar en spännande semifinal på söndag, ett derby mot Hammarby på hemmaplanen Skytteholms IP.

Hammarby som haft en stark utveckling de senaste säsongerna och slog ut BP i kvartsfinal med hela 6-1.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag