Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

BoIS-spelaren Erik tränar in Newcastle

Kung på plan. Landskrona BoIs Erik Anderssson, 14, är just nu och provtränar hos Newcastel United. "Jag vill gärna hjälpa BoIS att ta ett Sm-guld först innan jag flyttar utomlands", säger Erik Andersson.Foto: Ita Jablonska
Ränderna går aldrig ur - i morgon lämnar Sanktan All Starsspelaren Erik Andersson, 14, Landskrona BoIS för att provträna i Newcastle United.
- Provträningen är en dröm som går i uppfyllelse, säger Erik Andersson.
Det har varit en lysande säsong för fjorårets silvervinnare i Sanktans riksfinal. Landskrona BoIS P95 tog hem guldplaceringar i både Sanktan P16 Skåne A och P16 Elite.
En spelare som får lysa lite extra är lagets yngsta kille, som även var med i Sanktan All Star på träningsläger i Madrid ifjor, 14-årige Erik Andersson.
Talangscouterna fick upp ögonen för innermittfältaren under Sverigecupen i Karlstad i somras och i morgon tar Erik, tillsammans med pappa Mats Andersson, flyget över till Storbritannien för nio dagars provspel i Newcastle.
– Det är pirrigt att åka i väg och träna med en annan klubb.

Tränar som vanligt

Trots att det är en dröm som nu går i uppfyllelse har den unge talangen inte spenderat sin energi på någon speciell uppladdning.
– Jag har inte tänkt på det jättemycket utan tränat som vanligt.
Efter att Erik kurerats från sin ledbandskada är han nu redo att visa sin bästa sida.
– Jag är bra på avgörande passningar och skott, säger Erik Andersson.

Flytt får vänta

Nu väntar nio dagar med två träningar per dag med Newcastles akademilag (U17) plus en match mot Middlesborough. Går det bra får Erik Andersson återkomma för provträning nästa år.
Först när Erik fyllt 16 kan det bli aktuellt med en flytt.
– Givetvis hoppas jag på kontrakt men helst vill jag spela en A-lagsmatch med Landskrona BoIS först och gärna hjälpa klubben att ta ett SM-guld innan jag tar steget att flytta utomlands.
Pappa Mats Andersson, som själv spelat i både BoIS och HIF, tycker det är roligt att sonen får chansen.
– Erik har bra speluppfattning, vass vänster fot, är stark mentalt och passningssäker. Det blir en häftig upplevelse för en 14-åring och jag hoppas att Erik njuter varenda minut. För Newcastles del så var det ingen tvekan att jag följde med och det tycker jag är viktigt för Erik, säger Mats Eriksson.