Högaborgs Moustafa Zeidan åker snart till England för att provträna med Premier League-laget Aston Villa. Foto: Tim Mohlin Törringer
Högaborgs Moustafa Zeidan åker snart till England för att provträna med Premier League-laget Aston Villa.  Foto: Tim Mohlin Törringer

Aston Villa nästa för Högaborgs Moustafa

Publicerad

HÖGABORG. För 14-årige Moustafa Zeidan blir 2012 års höstlov inte likt hans tidigare höstlov.
För medan alla hans kompisar har höstlov hemma i Sverige så befinner sig Moustafa i England.
– Jag ska provträna med Aston Villa, berättar Moustafa Zeidan för Sanktan.se.

Det är om drygt två veckor som Högaborgs BK:s Moustafa Zeidan åker till England för provspel med Premier League-laget Aston Villa. Och självklart är han spänd och förväntansfull över det stundande äventyret.

– Det ska bli riktigt spännande!
Vad har du för förväntningar på provspelet?

– Att åka dit och visa upp mig och göra mitt bästa, säger Moustafa och fortsätter:

– Vill de ha mig så vill de ha mig.
En av hans största drömmar är också att bli proffs och nå toppen.

– Jag vill bli så bra som möjligt, att bli proffs är det enda jag tänker på.

Klara för Pojkallsvenskan

När Sanktan.se möter upp Moustafa har han nyss bidragit till att Högaborgs BK säkrat en plats i 2013 års Pojkallsvenska. Detta efter att man besegrat BK Olympic i den avgörande kvalmatchen med 2-1.

– Stundtals spelar vi riktigt bra i den första halvleken, vi hade flera chanser att göra mål men vi fick inte in den.
Det var också Moustafa som satte det så viktiga 1-0 målet i början på den andra halvleken.

– Vår innermittfältare slår ut bollen till vår högerytter, så spelar han in den till mig. Så jag tar emot den med vänstern och slår in den på volley med högern.
Det blir sedan en riktigt rafflande avslutning när BK Olympic kvitterar i den 75:e minuten och som sedan ligger på ordentligt för ett segermål.
Men istället kan Moustafas anfallspartner Jordan Larsson kontra in 2-1 i den 88:e minuten.

– Riktigt skönt att vara klar för Pojkallsvenskan, utbrister Moustafa.
Det blev till slut en väldigt bra avslutning på matchsäsongen 2012 för Moustafa – och fortfarande återstår ju ett spännande Englands-äventyr för 14-åringen detta året.

Tim Mohlin Törringer
Tim Mohlin Törringer

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag