Foto: Anders Ylander
 Foto: Anders Ylander

P13: Lärje/Angereds IF- IF Warta

Publicerad
Uppdaterad
VALHALLA. Lärje Angereds IF vann P13 finalen mot IF Warta med 6-1!
Öst ställdes mot väst i en rafflande kamp om guldet i GT-Sanktan och den här gången var Angeredsgrabbarna starkare än Hisingssönerna.
FÖRSTA HALVLEK:
('4) 1-0, Gabriel Garis. Lärje kommer fram längs vänsterkanten och slår in en boll i mitten av boxen där Gabriel Garis störtar fram och kan slå in ledningsmålet med en bredsida förbi Wartas målvakt.
('16) Lauko Ljatif i Lärje får en tiominutersutvisning (gult kort) efter en tuff närkamp på höger sida om defensivt straffområde.
('19) Lärje/Angered har taktpinnen i inledningen av matchen och skapar en serie av halvchanser. Efter hand växer Warta in i spelet och försöker sticka in bollar bakom Lärjes backlinje utan att riktigt få loss någon av sina spelare fria med målvakten.
('26) Lärje/Angered är åter fulltaligt.
('27) Lärje/Angered får en frispark drygt fem meter utanför offensivt straffområde, centralt i banan. Galvan Ayoub drar på med en hästspark och bollen flyger i en härlig båge över muren, men går i ribban.
('29) Nu har Lärje/Angered en riktigt bra period och dominerar matchen. Efter en tilltrasslad situation i straffområdet får de till ännu en ribbträff men Warta-försvaret lyckas rensa bort bollen i sista stund.
('30) 2-0, Gabriel Garis. Pressen ger resultat! Om och om igen anfaller Lärje/Angered centralt i banan och bollen går ut till Gabrial Garis som skjuter ett snyggt skott längs marken, till vänster om målvakten.

ANDRA HALVLEK:

('32) 3-0, Gabriel Garis. Lärje rivstartar andra halvlek och Gabriel Garis rinner igenom Wartaförsvaret centralt. Han plockar upp bollen, ser upp och rullar in trean bredvid den utrusande målvakten. Gabriel Garis slår ihop med målvakten och blir liggande en liten stund, men det verkar inte vara så farligt för snart så är han på benen igen.
('35) 3-1. Warta vänder spelet och Wartas kapten Happy Johnson får på ett jätteskott som rasslar in i Lärjes mål, reducerat!
('36) 4-1, Gabriel Garis. Lärje/Angered anfaller på högerkanten, kommer runt försvaret och spelar snett inåt bakåt där Gabriel Garis stormar in och kan rulla in sitt fjärde mål för matchen!
('41) 5-1, Gabriel Garis. Åter igen kommer Lärje fram längs högersidan av offensiv plan och kan spela in bollen till Gabriel Garis som är på rätt plats vid rätt tillfälle och gör nu mål nummer fem för dagen!
('57) 6-1, Galvan Ayoub. Lärje/Angered spelar upp bollen på högerkanten till Galvan Ayoub som lobbar in bollen över målvakten från en position snett till vänster om straffområdet.

Slutresultat: 6-1 (2-0)

Laguppställningar:


Lärje Angereds IF:
1. Ahmedo Omeirat, 2. Martin Karakas, 3. Stefan Karakas, 4. Milad Toma, 5. Yonis Hussein, 6. Yosef Ismiel, 8. Galvan Ayoub, 9. Idris Ahmed, 10. Gabriel Garis, 11. Bilal Hussein, 12. Caleb Jared, 13. Lauko Ljatif, 16. Hampus Persson, 15. Luqman Salah, 14. Chadly Maduka.

IF Warta:
1. Arian Ahmeti, 2. Cafer Görugulu, 3. Peter Larsen, 4. Amana Adem, 6. Rodan Uca, 7. Serkan Özturk, 8. Edi Zasella, 9. Denis Secirovic, 10. Mustafa Dereli, Melvin Islamovic-Kask, 16. Eric Blomberg, 17. Ali Bozkurt, 19. Muhammed Ali, 20. Loan Qerkinaj, 21. Chanton Morakot, 33. Happy Johnson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag