Häckens Jonas Henriksson tipsar hur man förbereder sig inför ett tufft Sanktan-slutspel. Foto: Lennart Rehnman
Häckens Jonas Henriksson tipsar hur man förbereder sig inför ett tufft Sanktan-slutspel.  Foto: Lennart Rehnman

Henriksson: "Se till att ha roligt på planen"

Publicerad

Hösten är en tid då många viktiga matcher spelas. När Sanktan-slutspelet drar i gång, går även Allsvenskan in i ett avgörande slutskede.

En som vet hur man på bästa sätt förbereder sig inför viktiga matcher är Häckens Jonas Henriksson.

– Det gäller att gå ut och ha roligt. Inte vara för spänd, då presterar man som bäst, säger lagkaptenen till Sanktan.se

I början på oktober rullar Göteborgs Sanktan-slutspel i gång. Tuffa och täta matcher där små marginaler kommer avgöra vilket lag som till slut får lyfta bucklan. Samtidigt går även Allsvenskan in i ett viktigt slutskede. För Häcken är det nio matcher kvar och fem poäng upp till serieledaren Elfsborg. Häckens lagkapten, Jonas Henriksson, tipsar här Sanktans läsare hur man på bästa sätt förbereder sig för viktiga matcher och en guldstrid.

– För det första gäller det att fokusera på nuet och hålla uppe kvalitén på träningarna. Vi har lyckats få in ett lugn i laget som ger oss trygghet under matcherna.

Finns det någon risk att spelet låser sig om man vill för mycket?

Sätter man för höga krav kan det ofta låsa sig. Det gäller att vara avslappnad, ha rätt självförtroende och ett lugn i sin kvalité.

Vad är det viktigaste för spelarna i Sanktan att tänka på?

– Jag tror att det är vikigt att inte stressa upp sig själv. Det gäller att se fram emot matcherna och gå ut och ha roligt.

– Är man inte lugn och har roligt på planen, då är det svårt att prestera bra. Mitt tips är att vara laddad, men inte spänd. Då presterar man som bäst, säger Jonas Henriksson till Sanktan.se.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag