Foto: Gunnar Seijbold
 Foto: Gunnar Seijbold

"Sänker sömnmedlet för att hon ska vakna"

Publicerad

Under sen lördagskväll hålls Frida Wallberg fortsatt nedsövd på Karolinska universitetssjukhuset, för att få maximal vila.

Tidigare under dagen har läkarna lyckats med en lättare väckning av Wallberg.

"Sakta sänker vi sömnmedlet nu för att få henne att vakna långsamt", skriver Robert Stridsberg i ett sms.

Tanken var att Frida Wallberg skulle försvara sin WBC-titel.

I stället blev hon tungt knockad två gånger i den åttonde ronden – och fördes med ambulans till Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

På sjukhuset har pojkvännen Robert Stridsberg och Fridas pappa vakat vid hennes sida.

– Under natten provade de att väcka henne för att se om armar och ben svarade. Och det gjorde de, men inte medvetandet, säger Stridsberg till SportExpressen.se.

Tagna av stunden

Strax före klockan nio på lördagsmorgonen meddelade Robert Stridsberg att Frida Wallberg opererats för en hjärnblödning.

– Hon ligger i respirator för att få hjälp med andningen då hon fortfarande ligger nedsövd. Ett uppvaknande för henne planeras under dagen om doktorerna vill, annars kan det bli fortsatt sömn för hennes del tills det blir bättre, meddelade han via sms.

"Kan vara slutet på boxningen"

Under eftermiddagen genomförde sjukhuspersonalen en lätt väckningsförsök av Wallberg. Svenskan svarade då på tilltal och kunde följa med blicken.  

– Men hon har blivit nedsövd igen i väntan på att läkarna ska vara på plats och väcka henne igen om cirka en timme, säger Stridsberg vid 16-tiden till Corren.se.

Strax efter klockan 21 meddelar Robert Stridsberg att Frida Wallberg fortsatt hålls nersövd, för att få maximal vila. 

Läkarna har konstaterat ett brustet blodkärl mellan hjärnhinnan och hjärnan. Hjärnblödningen har således inte drabbat hjärnan. Blodet dränerades ut innan Frida Wallberg sövdes ner. 

– Värdena är bra, till exempel blodtrycket och trycket i hjärnan samt pulsen. Sakta sänker vi sömnmedlet nu för att få henne att vakna långsamt, hälsar Robert Stridsberg i ett sms till SportExpressen.se.

Robert Stridsberg tror inte att Frida Wallberg kommer tillbaka till boxningsringen.

– Föga troligt. Hon kan ha en hjärnskada och då finns det inte chans att boxas i Sverige. Det är Fridas val och ingen annans, men det här kan nog vara slutet, säger han till SportExpressen.se.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag