Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Sänker sömnmedlet för att hon ska vakna"

Foto: Gunnar Seijbold

Under sen lördagskväll hålls Frida Wallberg fortsatt nedsövd på Karolinska universitetssjukhuset, för att få maximal vila.

Tidigare under dagen har läkarna lyckats med en lättare väckning av Wallberg.

"Sakta sänker vi sömnmedlet nu för att få henne att vakna långsamt", skriver Robert Stridsberg i ett sms.

Tanken var att Frida Wallberg skulle försvara sin WBC-titel.

I stället blev hon tungt knockad två gånger i den åttonde ronden – och fördes med ambulans till Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

På sjukhuset har pojkvännen Robert Stridsberg och Fridas pappa vakat vid hennes sida.

– Under natten provade de att väcka henne för att se om armar och ben svarade. Och det gjorde de, men inte medvetandet, säger Stridsberg till SportExpressen.se.

Tagna av stunden

Strax före klockan nio på lördagsmorgonen meddelade Robert Stridsberg att Frida Wallberg opererats för en hjärnblödning.

– Hon ligger i respirator för att få hjälp med andningen då hon fortfarande ligger nedsövd. Ett uppvaknande för henne planeras under dagen om doktorerna vill, annars kan det bli fortsatt sömn för hennes del tills det blir bättre, meddelade han via sms.

"Kan vara slutet på boxningen"

Under eftermiddagen genomförde sjukhuspersonalen en lätt väckningsförsök av Wallberg. Svenskan svarade då på tilltal och kunde följa med blicken.  

– Men hon har blivit nedsövd igen i väntan på att läkarna ska vara på plats och väcka henne igen om cirka en timme, säger Stridsberg vid 16-tiden till Corren.se.

Strax efter klockan 21 meddelar Robert Stridsberg att Frida Wallberg fortsatt hålls nersövd, för att få maximal vila. 

Läkarna har konstaterat ett brustet blodkärl mellan hjärnhinnan och hjärnan. Hjärnblödningen har således inte drabbat hjärnan. Blodet dränerades ut innan Frida Wallberg sövdes ner. 

– Värdena är bra, till exempel blodtrycket och trycket i hjärnan samt pulsen. Sakta sänker vi sömnmedlet nu för att få henne att vakna långsamt, hälsar Robert Stridsberg i ett sms till SportExpressen.se.

Robert Stridsberg tror inte att Frida Wallberg kommer tillbaka till boxningsringen.

– Föga troligt. Hon kan ha en hjärnskada och då finns det inte chans att boxas i Sverige. Det är Fridas val och ingen annans, men det här kan nog vara slutet, säger han till SportExpressen.se.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!