Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Samuelssonbröderna flyttar vidare till Tigers

Johan Samuelsson.Foto: Per Wiklund
Anton Samuelsson.Foto: Bildbyrån / BILDBYRÅN

En av Sveriges absolut bästa innebandyspelare Johan Samuelsson lämnar Granlo.

Precis som Anton Samuelsson.

Nu kan SportExpressen avslöja att bröderna är i det närmaste helt klara för schweiziska Unihockey Tigers.

Granlos lag slås i spillror.

Efter degraderingen från innebandyns superliga kommer en hel drös spelare försvinna.

Christoffer Ekstrand och Anton Eriksson har redan tackat för sig. Förstemålvakten Tomas Åhrberg velar mellan att stanna kvar eller vända hem till Hagunda från Uppsala.

Max Wahlgren lämnar Granlo - på gång till Pixbo

Skyttekungen Max Wahlgren är het på marknaden. Efter 27 mål uppvaktas forwarden bland annat av Karlstad, men enligt uppgifter till Innebandymagazinet är han närmast en flytt till serievinnarna Pixbo.

Lagkaptenen Johan Samuelsson har varit jagad av i stort sett varenda klubb i Sverige och Schweiz.

Och han bekräftade för Sundsvalls Tidning under torsdagen att han - som väntat - nu lämnar Granlo.

- Ingenting är klart, men jag ska iväg på nya äventyr och skriva nya kapitel, sa den 27-årige landslagscentern som slutade nia i superligans poängliga med sina 49 poäng.

Johan och Anton Samuelsson går till samma klubb

Även den äldre brodern Anton Samuelsson bekräftar för Sundsvalls Tidning att han har gjort sitt i Granlo.

- I sommar blir jag pappa för första gången så det passar ganska bra att flytta, om man ska göra det någon gång så passar det bra nu, säger 28-åringen - som gjorde 21 poäng den här säsongen - till ST.

Enligt uppgifter till SportExpressen kommer Johan och Anton Samuelsson båda två att flytta till Schweiz där Unihockey Tigers blir ny klubbadress.

Langnau-klubben slutade femma i schweiziska ligan den här säsongen och är nu mitt uppe i en jämn kvartsfinalserie mot Rychenberg.

"Det vore kul om det gick att lösa"

Flera samstämmiga uppgifter gör gällande att en övergång i princip är helt klar och att bröderna kan komma att presenteras i början av nästa vecka.

Anton Samuelsson till Sundsvalls Tidning om att spela i samma klubb även framöver:

- Klart att det är ett alternativ. Det vore kul om det gick att lösa. Men det är mycket som ska falla på plats och ingenting är klart än, säger han.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.