Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så ska LeBron James undvika ett nytt fiasko

LeBron James Lakers missade slutspel i vårasFoto: MARK J. TERRILL / AP TT NYHETSBYRÅN
Den här säsongen ingår Anthony Davis i laget Foto: MARK J. TERRILL / AP TT NYHETSBYRÅN

LeBron James missade NBA-slutspel för första gången på 15 år. 

Nu hoppas stjärnan att ett vad med lagkamraten Anthony Davis ska ge Los Angeles Lakers en chans att utmana om titeln den här säsongen. 

– Vi skönmålar inte och tar ingenting personligt, säger James till ESPN

LeBron James har varit NBA:s största fokus sedan debuten i ligan 2003, då han gick direkt från high school till hemmalaget Cleveland Cavaliers. Sedan dess har James tagit tre ligatitlar, utsetts till MVP fyra gånger och gjort 15 framträdanden i all star-laget. 

Endast två gånger under sin karriär har James missat slutspel. Första gången var 2005 och andra gången i våras, under första säsongen med Los Angeles Lakers. 

Den här säsongen vill James förstås leda laget längre än så – och nu har han sällskap av den tidigare New Orleans-stjärnan Anthony Davis. 

Lakers tränare Frank Vogel har berättat att laget jobbar efter ett nytt spelsystem där det blir mer avgörande än tidigare att forwards bidrar försvarsarbetet. 

– Allt börjar med defensiven, och då faller allt annat på plats, säger LeBron James. 

”Han har varit sämre”

Den 34-åriga stjärnan har alltid tagit ett stort defensivt ansvar. Efter James kanske bästa match någonsin – den sjunde finalmatchen mot Golden State Warriors 2016 – hyllades han framför allt för det försvarsmässiga, där blocken på Andre Iguodala säkrade en historisk titel till Cleveland. 

Men de senaste säsongerna har James defensiva kvaliteter försämrats. 

”Han har varit sämre på att stänga ytor, och ibland har han inte ens sett ut att bry sig”, skriver ESPN:s expert Brian Windhorst. 

Davis utmaning till LeBron

LeBron James har inte tagits ut i NBA:s ”all-defensive team” (de tio bästa defensiva spelarna under säsongen) sedan han spelade i Miami Heat. Men nu hoppas nya lagkamraten Anthony Davis att det ska bli ändring på det. ESPN skriver att Davis utmanat James till att återigen försöka slå sig in i ”all-defensive team”. 

– Vi kan ta konstruktiv kritik från varandra. Han kan vara på mig och jag kan vara på honom, men det handlar om att göra varandra bättre och utmana varandra, vilket i slutändan gör laget bättre, säger James. 

– Vi kan vara raka med varandra. Vi skönmålar inte och tar ingenting personligt. 

Anthony Davis:

– Jag har aldrig spelat med en sån kille förut, och jag tror inte han har spelat med en kille som mig. Vi kommer dra fördelar av varandra. Vi är osjälviska och vill vinna.

LA Lakers ställs mot LA Clippers i NBA-premiären, klockan 04.30 natten till onsdagen.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.