Sedan sex säkerhetsmän gett klartecken hoppade Anja Pärson, i vit mössa, i går eftermiddag ur bilen efter resan från Megève i Frankrike och checkade in i OS-byn i Sestriere.
Sedan sex säkerhetsmän gett klartecken hoppade Anja Pärson, i vit mössa, i går eftermiddag ur bilen efter resan från Megève i Frankrike och checkade in i OS-byn i Sestriere.

Så ska Anja skyddas - här är hennes kravlista till SOK

Publicerad
Uppdaterad
TURIN. De två senaste mästerskapen har Anja Pärson tappat medaljer för att hon har varit sjuk.
Nu ställer pappa Anders krav på skidförbundet - och SOK:
- Med så hårt program måste allt runt omkring fungera. Annars blir hon för sliten.
I S:t Moritz 2003 kom förkylningen nästan direkt. I VM i Bormio förra året slog den till efter åtta dagar och var nära att sänka skidstjärnan totalt. - Hur hon kunde åka är för mig en gåta, så sjuk som hon var kvällen före, säger Anders Pärson, som tvingades se sin dotter köra ur i slalomtävlingen. Men enligt pappa Pärson var det inte de fem grenarna under VM som slet ut kroppen - utan "allt runt omkring".

Nära att knäckas av allt

- Det som höll på att knäcka henne var att hon aldrig kom ur sin tävlingsdress. Folk vet inte hur mycket det sliter. Dopingtester, presskonferenser och prisutdelningar tog sån tid att hon hamnade efter med maten. Hon fick nån torr macka med nåt hemskt på, säger han. Det lär inte bli mindre tryck på den 24-åriga stjärnan från Tärnaby den här gången. I dag börjar Anja Pärsons OS-show med presskonferens i Turin och fanbäreri på invigningen. Sen rullar det på i 15 dagar. Programmet är stentufft. - Nu ska man inte ta ut något i förskott. Men OM det skulle gå riktigt bra, så måste det fungera bättre än på VM. Det måste finnas en förberedelse på att allt kommer att vara ännu omständligare på OS, säger Anders Pärson.

Fruktar infektion

- Det ska finnas folk som ser till att hon får mat och att hon inte blir helt ensam med media när de andra far hem och duschar. Har du framfört de här sakerna till förbundets och SOK:s ledning? - Ja, nog vet de om det. Anja själv är också medveten om vad en rejäl infektion kan orsaka: - Vi flyger mycket och det är upp och ner i backar. Den stora höjdskillnaden gör att jag får problem med bihålorna, och det var det som hände på VM förra året. - Men det har blivit bättre.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag