Så gick det sen för idrottslegendarernas barn

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Idrottslegendernas söner och döttrar har vuxit upp med några av landets mest berömda personer.
Nu tar även barnen plats i rampljuset - bland andra Ingemar Stenmarks dotter Iza, 7.
Men det finns också de som vill vara doldisar.
- Jag håller mig gärna borta från kändislivet, säger kocken Björn Wieser, son till skidåkaren Thomas Wassberg.

1. Iza stenmark, 7

Foto: Olle Sporrong

Pappa: Ingemar Stenmark, 58.

Yngsta dottern gjorde debut i rampljuset samtidigt som pappa tog sina första danssteg i  årets premiärprogram av "Let's dance". När hon intervjuades av programledaren David Hellenius föll både publiken i studion och tv-tittarna för henne. Iza Stenmark konstaterade bland annat att det var nervöst att se pappa dansa och sa att hon snart  är lika bra som Ingemar på  att  ka skidor. Iza Stenmark har sedan synts flera gånger i programmet.


2. Nathalie Stenmark, 30

Pappa: Ingemar Stenmark, 58.

Slalomlegendens  äldsta dotter flyttade som 12-åring till USA för att gå  på  tenniscollege. Hon fick stor uppmärksamhet i media och kallades för en ung Björn Borg. Vid en ungdomsturnering berättade hon för Expressen om vad det innebar att ha Stenmark som efternamn:
- Det  är en sporre också , att visa att jag duger, säger hon.
Dottern berättade om sin pappa Ingemar i samband med att han vann "Mästarnas mästare" i SVT 2011:
"Han  r en verkligen underbar m nniska, unik - det finns ingen annan som honom."
P  sin Facebooksida uppger hon i dag att hon bor i Los Angeles.


3. Anna Lindberg, 33

Foto: Per Kagrell

Föräldrar: Ulrika Knape-Lindberg, 59 och Mathz Lindberg, 63

Under karriären, som avslutades med OS i London 2012, hann Anna Lindberg med fyra OS. Hon lyckades samla på  sig 73 guld i SM, tre guld i EM och ytterligare en rad medaljer i juniormästerskap. I april 2013 gifte hon sig med ex-hockeyspelaren Calle Steen, 34. Paret har sonen Yelverton. I januari i  år blev det offentligt att de ska skilja sig.


4. David Lindberg, 36

Foto: Daniel Dahlgren Www.Danieldahlg

Föräldrar: Ulrika Knape-Lindberg, 59 och Mathz Lindberg, 63.

Storebror i familjen som blivit framgångsrik i simhoppning höll sig ocks  till bassängen, men satsade i stället påsimning.
- Man kom i stort sett in i badhuset som nyfödd och det blev en naturlig del av våra liv, säger han.
Han gick simgymnasium i Hallsberg och tävlade i junior-SM men utbildade sig sedan till affärsjurist. Bor i Karlstad med fru och tre barn.


5. Robin Borg, 29

Pappa: Björn Borg, 58.

Tennisstjärnans  äldsta son försökte i unga  år gå  i pappas fotspår. Efter en lovande start på  karriären lade han till slut tennisen på  hyllan. I stället flyttade Robin Borg till USA för att studera marknadsföring och började sedan sälja sportutrustning. I en intervju med DI Weekend sa han:
- Jag ville gärna vara nära den sport som jag varit i sedan barnsben och tävlat i.
I dag sitter han i styrelsen för flera företag och har lämnat tennisen helt. I januari förra  ret blev Robin Borg och sambon Sofie föräldrar till dottern Celine.


6. Julia Svan, 22

Foto: Sara Strandlund

Pappa: Gunde Svan, 53.

Gunde Svans dotter har de senaste  åren beskrivits som en av de mest lovande längdskidåkarna. Hon har dock sagt i intervjuer att hennes pappa inte fått blanda sig i träningen. För SVT berättade hon:
- Jag tar hjälp av modernare tränare i stället.
Gunde Svan fick uppmärksamhet efter att han i oktober 2012 föll i gråt när han berättade i TV4 om dotterns kamp mot sjukdomen twar, som  även han drabbats av.
Tidigare i  år blev det känt att skidskyttelandslaget ville locka  över Julia Svan, vilket Gunde Svan har förklarat helt är dotterns eget beslut.


7. Leo Borg, 11

Foto: Jan Düsing

Pappa: Björn Borg, 58.

Även den yngste sonen Borg har gett sig i kast med pappas sport och beskrivs som en riktig tennistalang. I samband med en turnering  i somras sa Björn Borg till Vetlanda-Posten att det  är svårt att säga hur framtiden ser ut.
- Men han  är duktig och har ett bra driv. Det  är goda förutsättningar, sa Borg.
Tennisstjärnans stora rival, John McEnroe, har ocks  koll åp  den nya generationens Borg. McEnroe sa till Expressen förra  året att Leo Borg dock hade ett temperament som liknande mer hans  än Björn Borgs.


8. Björn Wieser, 28

Pappa: Thomas Wassberg, 58.

Sonen satsade också  på  skidor men insåg att det krävdes för mycket för att nå  proffsnivå. Han tävlade under tonåren, men slutade.
- Steget upp från barnnivån till mer seriös nivå är ganska stort. Jag tror att jag var för lat helt enkelt, säger han.
Björn Wieser säger att det i skidsammanhang aldrig var en belastning att vara Wassbergs son.
- Kommer man till en tävling i samma bil som Thomas Wassberg så   är det ju klart att folk ser det. Men jag märkte aldrig av att det var någon extra press, säger Björn Wieser.
Efter studier i  Åre fick han jobb som kock.
Som 12- ring skadades Björn Wieser i samband med en vådaskjutning under pappans ripjakt i Funäsdalen.


9. Bianca Salming, 16

Foto: Stefan Söderström

Pappa: Börje Salming, 63.

Yngsta dottern i familjen Salming  är framgångsrik inom friidrott och vann i februari F17-SM i femkamp för sin klubb Täby IS. Börje Salming har tidigare talat om hur han gillar att skjutsa och stötta dottern i sin satsning på  friidrott. Hon spelade  även hockey tidigare.


10.  Rasmus Salming, 18

Foto: Sven Lindwall

Pappa: Börje Salming, 63.

Har varit hockeyspelare under uppväxten och spelar nu i Vaxholms A-lag i division 3. Enligt hans pappa Börje Salming var det under de tidiga hockeyåren en del gliringar för att sonen var en Salming.
- Men jag tycker att vi hittade ett bra sätt att tackla det på.


11. Anders Salming, 40

Foto: Stefan Söderström

Pappa: Börje Salming, 63.

Spelade hockey på  juniornivå  i Sverige och  åkte  även till Australien för att spela där. Sedan han kom tillbaka till Sverige blev det inte mer med hockeykarriären, utan han arbetar nu i stället som arkitekt. Spelar dock "gubbhockey" i Vaxholm.


12. Teresa Salming, 38

Foto: Roger Vikström

Pappa: Börje Salming, 63.

Har spelat hockey med både Vaxholm och AIK och hade under en period sin pappa Börje som tränare i ett lag som hon själv var med om att bilda.
Åkte till Australien och lade sedan av med hockeyn och jobbar nu på  bank.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.