Foto: NILS PETTER NILSSONFoto: NILS PETTER NILSSON
 Foto: NILS PETTER NILSSON
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: FOTO: DANIEL OHLSSON/TV4 / Foto: Daniel Ohlsson/TV4Foto: FOTO: DANIEL OHLSSON/TV4 / Foto: Daniel Ohlsson/TV4
 Foto: FOTO: DANIEL OHLSSON/TV4 / Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Så blir C More:s nya satsning: Sportkanalen

Publicerad

På lördag lanseras C More:s nystartade tv-kanal: Sportkanalen.

TV-kanalen kommer att vara billigare än några av kanalens abonnemang, och sända såväl svensk liveidrott som prisabelönta dokumentärserier inom sport.

– Med Sportkanalen tillgängliggör vi det bästa från sportens värld i en helt ny paketering, säger Manfred Aronsson, vd på C More.

I dag har svenska tv-tittare endast fått tillgång till C More:s sportutbud genom prenumerationer på något av kanalens paket.

Men på lördag lanserar bolaget en ny kanal som gör det lättare att ta del av sporträttigheterna.

Sportkanalen kommer att visa livematcher från allsvenskan, SHL, hockeyallsvenskan, handbollsligan och superettan samt fördjupande dokumentärer, som till exempel ESPN:s prisbelönta serier 30 for 30 och Nine for IX.

– Inget kan slå liveögonblick från sportens värld, men sport är mycket mer än live. Det är analyser, nostalgi, diskussion och fördjupning – allt detta kommer vi baka in mellan matcherna så att det alltid finns något bra att titta på, säger Johan Cederqvist, programchef sport på C More.

"Ett enormt sportutbud"

Priset för Sportkanalen kommer att vara billigare än att prenumerera på någon av C More:s paket. Sportkanalen kommer att erbjudas i baspaket eller som en tilläggskanal i flera operatörers tv-utbud – likt till exempel Eurosport eller TV4 Sport.

I kanalen kommer flera av TV4:s och C More:s profiler att medverka, såsom Anna Brolin, Olof Lundh, Hasse Backe, Niklas Wikegård och Maud Bernhagen.

– De kommande åren har vi ett enormt sportutbud och med Sportkanalen tillgängliggör vi det bästa från sportens värld i en helt ny paketering. Tittaren ska kunna luta sig tillbaka och bli guidad genom sportdygnet av våra starka profiler, säger Manfred Aronsson, VD på C More.

 

Sportkanalens premiärhelg

 

LÖRDAG

13:45 Sportcentralen

14:00 Halmstad-IFK Göteborg (Allsvenskan)

16:00 Dalkurd-Öster (Superettan)

17:50 Sportcentralen

18:00 Växjö-Mullsjö (SSL)

20:30 Tour of Champions (veterantouren i golf)

 

SÖNDAG

Inleds med C More Classics (klassiska matcher, krönikor), highlights och matchsammandrag från lördagen innan Sportcentralen startar kl 13:45.

 

13:45 Sportcentralen

14:00 Skövde-Guif (Handbollsligan)

16:00 Leksand-AIK (Hockeyallsvenskan)

18:25 Sportcentralen

18:30 Karlstad-Endre (SSL)

20:50 Tour of Champions (veterantouren i golf)

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag