Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Runström lämnar - kan hamna i Italien igen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Andreas L Eriksson

Björn Runström har gjort sitt i Hammarby.

Enligt uppgifter till FotbollsExpressen.se är klubben och spelarens överens om att det inte blir någon fortsättning i Bajen - och i stället kan anfallaren hamna i Italien.

- När jag hade ett snack med honom för ett tag sedan sa han att han hade alternativ i Italien, säger Hammarbys tränare Gregg Berhalter till FotbollsExpressen.se.

Efter en längre sejour utomlands i bland annat Fulham, Kaiserslautern och Molde återvände anfallsstjärnan Björn Runströms till Hammarby inför förra säsongen - för att hjälpa klubben upp i allsvenskan igen.

Men Runström hade en tung säsong, precis som hela laget.

Bara två mål

Det blev bara två mål på 21 matcher för 27-åringen och det har länge varit oklart om han skulle spela i Bajen 2012. Trots att han inte tränat med klubben under en längre tid har varken klubben eller spelaren uteslutit en fortsättning i Hammarby.

Men nu står det klart att Runström har gjort sitt i Hammarby.

Enligt uppgifter till FotbollsExpressen.se är både han och klubben överens om att gå skilda vägar - och i stället kan nu Runström vara på väg att hitta en klubb i Italien.

- Han har inget kontrakt med oss och tränar inte med oss. Jag pratade med Björn för ett tag sedan och då sa han att han hade alternativ i Italien. Så någon fortsättning i Hammarby blir det nog inte, säger Hammarbys tränare Gregg Berhalter.

Inget konkret

Letar ni efter en ersättare till Björn eller är ni nöjda med de anfallsalternativ ni har?

- Så här är det nog att vi tittar på spelare hela tiden. Dyker det upp något bra alternativ är vi villiga att titta på det, men så länge det inte är något konkret går vi inte ut med det, säger Berhalter.

Hur tycker du annars att din första tid har varit i klubben?

- Den har varit fantastisk. Spelarna har visat en bra attityd på träningarna och de har gjort det väldigt bra hittills. Jag är väldigt nöjd med laget än så länge.

Hammarbys sportchef Gustaf Grauers är fåordig när det gäller Björn Runström:

- Det är bättre att du pratar med Björn så får han berätta om sin situation. Jag vill inte kommentera något om det.

FotbollsExpressen.se har förgäves sökt Björn Runström för en kommentar.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.