Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Rosa matchen” slog rekord – samlade in 400 000 kronor

Var tredje person som lever i Sverige i dag kommer att drabbas av cancer under sin livstid. Men vad är egentligen cancer?
Foto: FABBE
Foto: FABBE

Villa Lidköpings första ”Rosa matchen” blev en stor succé.

Med närmare en halv miljon kronor slog bandyklubben rekord för insamlingen.

– Det var magiskt från början till slut, säger Patrick Ekwall, ambassadör för Bröstcancerförbundet. 

31 januari spelades ”Rosa matchen”, en bandymatch mellan Villa Lidköping och Edsbyns IF, som spelades till förmån för kampen mot bröstcancer. Lidköpingslaget spelade i rosa tröjor som sedan auktionerades ut. 

Bakom initiativet står Patrick Ekwall, ambassadör för bröstcancerförbundet, vars fru gick bort i bröstcancer för ett drygt år sedan. Hannah Ekwall var då endast 39 år. 

– Jag vill rikta mitt allra djupaste tack till Villa Lidköping och alla som var med och bidrog till en oförglömlig ”Rosa matchen”-kväll. Det var magiskt från början till slut. Verkligen, tack vare er gör vi skillnad, säger Patrick Ekwall i ett pressmeddelande. 

Ekwalls insamling slog rekord

När kvällen summerades stod det klart att matchen genererade 416 999 kronor – som skänks till Bröstcancerförbundet. 

Det är den största insamlade summan i ”Rosa matchens” historia.

– Villa Lidköping är en stor aktör i Lidköping och med en bred följarskara som drar engagemang. Kan vi nyttja det och hjälpa samhället, då vill vi göra det i den mån vi kan. Att vi i ”Rosa matchen” skulle ta oss till den här nivån kunde vi knappt drömma om, säger Rasmus Abrahamsson, kommunikatör i klubben, i samma pressmeddelande. 

Ur arkivet: Patrick Ekwall om livet utan Hannah

I TV4-dokumentären ”Livet efter dig - Patrick Ekwall om ett år utan Hannah” berättar tv-profilen berätta om sorgen och bearbetningen efter hustruns bortgång.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.