Foto: Hassenstein Alexander
 Foto: Hassenstein Alexander

Roma vill ha Ancelotti som ersättare

Publicerad
Uppdaterad
Efter Claudio Ranieris uttåg.
Nu har Roma ställt in siktet på Chelseas pressade manager Carlo Ancelotti.
Men än så länge är italienaren kallsinnig.
- Jag har aldrig slutat, sagt upp mig eller lämnat ett jobb - och jag känner inte för att göra det nu, säger Ancelotti enligt Sky.
Efter den smått makalösa kollapsen (från 3-0 till 3-4) mot Genoa lämnade Claudio Ranieri in sin avskedsansökan till Romas ledning.
Och direkt tog spekulationerna om hans ersättare fart.
Enligt engelsk press kan nu Roma bli en väg ut från England för den hårt pressade Chelsea-tränaren Carlo Ancelotti. Efter att Chelsea åkt ur FA-cupen på straffar mot Everton har italienarens framtid på Stamford Brigde blivit allt mer oviss.

Vill stanna

Men Ancelotti själv har inga planer på att lämna London.
- Jag har aldrig slutat, sagt upp mig eller lämnat ett jobb - och jag känner inte för att göra det nu, säger Ancelotti enligt Sky.
Istället pekar han helt och hållet mot Roman Abramovitj när det gäller frågor om hans framtid.
- Det där är inget jag tänker på, det är ägarens roll att fundera på min framtida position.
Enligt Daily Mail är Romas plan att  få en tillfällig lösning på plats för att inte störa Chelseas uppladdning inför Champions League-mötet med FC Köpenhamn, för att sedan kontakta Ancelotti formellt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag