Rolf-Göran Bengtsson krossade testikeln

Publicerad

I "Almenäs bjuder in" berättar ett av Sveriges hetaste OS-hopp hur han upplevde kritiken efter Jerring­priset - och hur han krossade en testikel.

- Det var ingen höjdare, det lovar jag, säger Bengtsson.

I dag inleds den första deltävlingen i Global Champions Tour i Doha där världens bästa hoppryttare möts för att göra upp om otroliga prispengar.

Förra året slutade världsettan Rolf-Göran Bengtsson fyra i finalen med Casall, i år ställer han upp med EM-hästen Ninja.

Besviken

I "Almenäs bjuder in" som sänds på TV4-play i dag klockan 12 träffar Jessica Almenäs den svenske hoppstjärnan.

Årets Jerringprisvinnare berättar i programmet hur fantastiskt det var att få ta emot folkets pris - men också om besvikelsen över att det var många som påstod att ridsport inte är en sport och att hästen borde ha fått priset i stället.

- Det är vi som lägger upp hela planen, från träningen till hur den ska fodras - det är en stor apparat att få en häst att vara bra inne på banan den lilla minuten som det syns. Det kanske är lite oförstånd, eller att de inte är informerade nog hur det egentligen funkar, säger Bengtsson i programmet.

"Väldigt ont"

Och han har verkligen fått slita ont för sina framgångar - för ett par år sedan krossade Bengtsson en testikel under ett ridpass.

- Först kände jag inte hur illa det egentligen var, så jag hoppade fem hinder till - men det märkes att det var någonting som gjorde väldigt, väldigt ont, säger Bengtsson i "Almenäs bjuder in".

Att han nu pekas ut som en glödhet guldkandidat på OS, är en press han är beredd att ta.

- Man vet trots allt vad man gjort och vad kan - sedan ska man ha den där lilla extra turen, säger Bengtsson i "Almenäs bjuder in".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag