Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rögles poängkung är jagad av elitserieklubb

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Nils Jakobsson

Eric Himelfarb har gjort succé i Rögle den här säsongen och öst in poäng.

Nu kan Kvällsposten avslöja att Luleå Hockey är på jakt efter den målfarlige kanadensaren till nästa säsong.

– Mitt mål är att spela i elitserien nästa säsong, säger Himelfarb.

Med 54 poäng på 44 matcher har Eric Himelfarb gjort flest poäng av alla spelare i hockeyallsvenskan den här säsongen.

Det gör honom givetvis till ett hett villebråd bland elitserieklubbarna.

– Självklart finns det ett intresse för en spelare som leder hockeyallsvenskans poängliga, det är inget konstigt med det, säger Rögles vd och sportchef Peter Hedlund.

Värvar från allsvenskan

Luleå har de senaste säsongerna haft en utpräglad strategi att värva toppspelare från hockeyallsvenskan, till den här säsongen hämtade man Mattias Persson från Troja och Damien Fleury från Västerås.

Norrbottens-Kuriren har tidigare berättat att Luleå även är intresserade av trean i hockeyallsvenskans poängliga, Jared Aulin, som bara ligger en poäng efter Himelfarb i poängligan.

– En av våra målsättningar inför nästa säsong är givetvis att försöka behålla Eric. Sen är det upp till honom, om han vill följa med oss upp till elitserien eller skriva på för ett annat elitserie­lag, skrattar Peter Hedlund.

– Vi för en kontinuerlig dialog med honom och hans agent, men vi får se vilken väg han väljer att ta.

Förra säsongen, Himelfarbs första i Sverige, förstördes till stora delar av skadeproblem och kanadensaren kom aldrig riktigt in i spelet på allvar.

Den här säsongen har han exploderat, och varit Rögles mest pålitliga forward ända sedan säsongsstarten.

"Fokuserar på Rögle"

Himelfarb är medveten om att hans poängskörd gett eko i svensk hockey.

– Just nu fokuserar jag på Rögle och hoppas självklart på att vi tar oss upp till elitserien. Skulle vi inte lyckas stänger jag inga dörrar för en flytt. Jag har hört om flera intresserade elitserieklubbar men Luleå har ju redan bröderna Abbott och därför är nog inte det aktuellt för mig, säger Himelfarb.

Med både Cam och Chris Abbott i truppen är Luleås kvot av spelare från utomeuropeiska länder redan fylld. Vad Himelfarb inte har koll på är att Cam Abbott plågas av sviterna efter en hjärnskakning och i värsta fall kan tvingas lägga ner hockeykarriären.

"Alltid intresserade"

Dessutom undersöker bröderna möjligheterna att till nästa säsong bli svenska medborgare vilket ytterligare hade öppnat för en värvning av Himelfarb från Rögle.

– Vi har förlängt kontraktet med Chris men har valt att avvakta med Cam på grund av hans skada. Vi får se hur det blir med honom, säger Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström.

Ni har alltså plats för en till utom­europeisk spelare i truppen. Hur ser ert intresse ut för Eric Himelfarb?

– Vi är alltid intresserade av spelare som kan göra oss bättre men jag vill inte kommentera vilka spelare det är, säger Bergström.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.