Foto: SCOOP DYGA / BILDBYRÅN ICON SPORTFoto: SCOOP DYGA / BILDBYRÅN ICON SPORT
 Foto: SCOOP DYGA / BILDBYRÅN ICON SPORT
Foto: JIM HOLLANDER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: JIM HOLLANDER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JIM HOLLANDER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Von Eckermann trea i världscupen – igen

Publicerad

Trea i fjol, trea i år.

En rivning i sista hoppningen i världscupfinalen i Paris kostade hoppryttaren Henrik von Eckermann en bättre pallplacering med sin häst Mary Lou.

– Jag är besviken, säger han till SVT.

Henrik von Eckermann gick in i finaldagen som tvåa efter amerikanskan Elizabeth Madden. Han gick felfri i den första rundan men fick sedan ett nedslag i den andra.

– Felet är mitt, jag var för hård på handen, säger von Eckermann.

– Nu blev det en tredjeplats igen. När jag har smält det hela är det inte så tokigt.

Madden, på Breitling LS, hade råd med en rivning i finalen och vann före landsmannen Devin Ryan. Det var Maddens andra världscuptitel.

Ingen svensk har varit bättre än trea i världscupfinalen i hästhoppning. Malin Baryard Johnsson har varit det en gång och Henrik von Eckermann blev det alltså för andra året i följd.

Behåller Mary Lou

Han kom till Paris som vinnare av den västeuropeiska ligan.

– Det har varit en fantastisk inomhussäsong och hästen har inte gjort några fel, det är jag som har gjort felen, säger von Eckermann.

– Det är synd när det är så nära, att jag klantade till det på mållinjen. Det är lite dystert.

Det som han i alla fall gläds åt är att han får fortsätta att rida stoet Mary Lou.

– Det är den största bonusen, att hon får stanna kvar och att det kommer fler chanser.

Lindelöw besviken elva

Den andra svensken i världscupfinalen, Douglas Lindelöw, låg delad fyra inför finaldagen. Han fick en rivning i den första omgången och två i den andra och slutade därmed elva med Zacramento.

– Jag är besviken. Jag tyckte själv att det blev lite pressat i förstarundan och kanske lite för avslappnat i den andra. Men det har varit jättekul att vara här och hästen har skött sig bra. På den här högsta nivån är det detaljer som avgör, säger Lindelöw till SVT.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag