von Eckermann-succé – leder nu världscupen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: MARTTI KAINULAINEN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ZHANG XUAN / XINHUA/AVALON.RED B950

Henrik von Eckermann har haft en lysande inledning på världscupsäsongen.

I dag var han tvåa i Lyon – vilket innebär att han har två pallplatser på två starter.

Det placerar honom i toppen av tabellen efter fyra omgångar.

– Världsklass, säger SVT:s expert Lotta Björe.

Henrik von Eckermann och det 11-åriga stoet har hunnit bli ett sammansvetsat team sedan han började tävla henne för drygt ett år sedan.

På söndagen var han tvåa i världscuptävlingen i Lyon, bara några få tiondelar bakom hemmaryttaren Simon Delestre.

Det var silverplats nummer två på lika många försök hittills i världscupen.

– Vilken hoppning vi har fått se, världsklass, säger SVT:s expert Lotta Björe i sändningen.

Björe: "Jag är sjukt imponerad"

Det var en stenhård omhoppning med elva ekipage där tiderna kapades gång på gång. Henrik von Eckermann gick in som sista ryttare och red för att vinna. Tiden räckte inte till förstaplatsen, men han slog den dåvarande andraplacerade ryttaren Steve Guerdat.

– Jag är sjukt imponerad, men inte förvånad. Han har sådan otrolig precision och exakthet. Mary Lou är en häst i världsklass, hon kan gå mot klockan och hoppa alla hinder precis lika bra i hög fart, säger Lotta Björe.

H&M Carat Desire debuterade

Söndagens placering ger von Eckermann 17 poäng i världscuptotalen, och placerar honom i topp i tabellen efter fyra omgångar.

Peder Fredricson startade också i världscupklassen, men den här gången utan sin guldhäst All In, som visade hälta när de kom till tävlingen i fredags. Istället fick den yngre talangen HM Carat Desire starta för första gången världscupen. 

Två bommar ner blev det, vilket placerade ekipaget i botten av resultatlistan, men trots det en godkänd insats för vad som kan bli Peders nästa mästerskapshäst.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.