Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Världsettan fick stående ovationer från publiken

Se senaste avsnittet av ”Sportklubben”.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

För fjärde året på Friends arena så blev det seger för tyska dressyrstjärnan Isabell Werth. 

Och det är inte bara publiken som älskar henne, det är ömsesidigt. 

– Jag är väldigt nöjd och jag är väldigt glad över att vara här, säger segrarinnan på presskonferensen. 

Världsettan Isabell Werth fick stående ovationer av publiken efter att hon och hästen Weihegold belönats med 83,652 procent efter dagens grand prix på Friends arena. 

Och tyska stjärnan var mycket nöjd när hon dök upp på presskonferensen efter lördagens succéritt. 

– Det är alltid underbart att vara här, vi har så många besökare och redan i dag var det mycket folk. Det känns som att det växer varje år, säger hon till SportExpressen efter segern.

”Försöker hinna med lite julshopping”

Tillsammans med Isabell Werth så flöt Weihegold fram. På något magiskt sätt får tyskan alla sina hästar att visa upp både elegans och pondus inne på manegen. 

Hur gör du för att ingjuta det här modet i hästarna? 

– Mycket handlar om rutin och erfarenhet. Du växer alltid tillsammans med din häst. Man behöver lite tid för att hitta det men den här hästen har jag ridit i fem-sex år. Jag har en nära relation och vänskap till mina hästar, vi är lite som ett gammalt par. 

Till ärevarvet fick hon låna en av Strömsholms hästar, men trots att hon inte red på sin egen så tog sig som alltid tid att visa upp sig för publiken. 

– Det är alltid underbart att vara här, vi har så många besökare och redan i dag var det mycket folk. Det känns som att det växer varje år. 

Har du hunnit uppleva något mer i Sverige än hästar? 

– Jag känner ju till staden. Men när vi är i Stockholm vid den här tiden på året så försöker vi alltid hinna med lite julshopping. Det kommer ju närmare och närmare. Här har vi ju dessutom nära till både stan och shoppinggallerian. 

Bästa svensk blev Patrik Kittel på en fjärdeplats. På andraplats kom danska Cathrine Dufour och trea blev tyskan Jessica Von Bredow-Werndl.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.