Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vändningen: EM blir av – trots allt

UR ARKIVET: Sara Algotsson Ostholt efter silvret i OS
Anna Freskgård i Tryon 2018.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Det blir ett EM i fälttävlan 2021 trots allt. Internationella ridsportförbundet (FEI) hade tänkt ställa in mästerskapet, men meddelar nu att det blir av i schweiziska Avenchez 23–26 september,

”Efter fjolårets framflyttade OS i Tokyo var FEI:s ursprungsplan att ställa in EM i samtliga tre OS- och Paralympicsgrenar för att lägga fokus på sommarspelen 2021. Men vårt community uppmuntrade oss att se över det beslutet och vi lyssnade”, skriver FEI i ett pressmeddelande 

Tidigare har man gjort samma omvärdering kring EM i hoppning och dressyr, som båda ska hållas i Tyskland: hoppningen i Riesenbeck 30 augusti–4 september och dressyren i Hagen 7–12 september.

Det är också bestämt att fälttävlans-EM 2023 avgörs i franska Haras Du Pin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.