Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Utspelet efteråt: ”Då blir det guld”

Foto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURES
Foto: CHRISTINE OLSSON / TT NYHETSBYRÅN

Trippelt prisade under Idrottsgalan.

Nu har Sveriges hopplandslag i ridsport siktet högt ställt mot sommarens VM i Danmark.

– Först har vi ett VM, och då blir det ju ett VM-guld av det, säger Malin Baryard-Johnsson.

Hopplandslaget vinner Radiosportens Jerringpris. Henrik von Eckermann, Malin Baryard och Peder Fredricson tog hem OS-guldet i Tokyo efter en dramatisk omhoppning mot USA, något som inte bara gav dem ett OS-guld.

Igår kväll belönades man dessutom med Jerringpriset. Tidigare under galan prisades OS-guldlaget också utsetts till Årets lag, samt fått ta emot Bragdguldet som de tilldelades i december.

– Fantastiskt, säger Malin Baryard-Johnsson. 

– En fantastisk kväll. Vi har haft väldigt trevligt och vi är väldigt glada över priserna vi har fått, säger Peder Fredricson. 

– Att vi skulle få något pris – självklart hade vi hoppats på det – men att det skulle bli tre är bara bättre, säger Henric von Eckerman. 

Det var första idrottsgalan för dig. Du kan tänka dig att gå på fler galor efter den här misstänker jag? 

– Precis, första och jag hoppas att det kan bli några fler gånger för det bidrar ju till bra prestation, säger von Eckermann. 

Baryard-Johnsson:

– Självklart. Telefonen plingar hela tiden och återigen är det ju ett otroligt stöd som vi har där ute från väldigt många människor, säger hon.

Är stödet större än någonsin?

– Det har ju blivit ännu bredare, vi har ju en stor ridsportspublik och nu har en ny publik tillkommit. 

– Vi har ju haft ett otroligt stöd hela förra året kände vi att vi hade ett enormt stöd från svenska folket och innan OS mest från hästmänniskor men efter OS var det väldigt många andra människor som har börjat följa hoppsporten. Därför är det också extra kul med Jerringpriset som ger oss ett kvitto på att det verkligen är så, säger Peder. 

Målsättningen i sommar: VM-guld

Nu drömmer landslaget om nya framgångar på VM i sommar som avgörs i Danmark. 

– Först har vi ett VM, och då blir det ju ett VM-guld av det, säger Malin Baryard-Johnsson. 

– Vi sätter målsättningen högt, tillägger Peder Fredricson. 

Är det kravbilden ni har på er, ett VM guld? 

– Det beror ju på om vi är i form och vilka hästar vi har. Men när vi står här nu så är det klart att det är vår målsättning att försöka att ta ett VM-guld och vi får hoppas att vi känner likadant när det närmar sig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.