Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tragedin: 15-åriga talangen död i olycka

Foto: Adam Fanthorpe / © Adam Fanthorpe 2018

Ridsporten skakas av en stor tragedi. 

Supertalangen Iona Sclater, 15, har gått bort efter en ridolycka. 

”Våra tankar går till Ionas vänner och familj”, skriver britisheventing.com

Iona Sclater var en Storbritanniens största talanger i ridsport men gick under söndagen bort i en ridolycka på hemmaplan i Royton, Hertfordshire. 15-åringen fanns med i bruttotruppen för EM i ponnyfälttävlan under både 2017 och 2019.

”British Eventing blev förkrossad över att få nyheten att en av våra unga medlemmar och ljusa stjärnor i idrotten, Iona Sclater, tyvärr dog i en ridolycka under söndagen den 11 augusti. Våra tankar går till Ionas vänner och familj, hennes pappa Charles, mamma Hetty och systrarna Lara och Alicia under den här svåra tiden”, skriver britisheventing.com

Fina prestationer

Trots sin unga ålder hade Sclater stått flera fina resultat. 15-åringen tog en andra plats i Pony Trail på Weston Park, men även en fjärde plats i Pony Trail vid Lincolnshire Horse Trials i april.

För bara fem dagar sedan publicerade hon en bild på Instagram av sig själv när hon tävlade i South Yorkshire med bildtexten: ”Hitta någon som ser på mig likadant som Swatchy gör.”

”Du hade en ljus framtid”

Vänner publicerade hyllningar till tonåringen på sociala medier och beskrev henne som en ”legend” och ”den mest omtänksamma personen någonsin”.

En kompis skrev: ”Iona, du var den mest förtjusande, begåvade och personliga tjej som jag kände. Du hade en ljus framtid”

Iona representerade också sin region fyra gånger vid U18:s regionala mästerskap.