Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sverige tog tredjeplatsen – i Nations Cup-finalen

Foto: SCOOP DYGA / ICON SPORT BILDBYRÅN

Irland tog hem segern i Nations Cup-finalen i Barcelona. 

Inget svenskt ekipage tog sig runt felfritt men det blev ändå en tredjeplats för det blågula laget i hästhoppning.  

Det var toppnationerna Irland och Belgien som gjorde upp om segern i Nations Cup när finalen skulle avgöras i Barcelona under söndagen. 

Tillslut var det de regerande mästarna Belgien som fick ge vika för Irland. Paul O'Shea och Cian O'Connor var två av de irländska ryttarna som genom sina felfria rundor kunde hjälpa laget att säkra segern. 

Därmed står det klart att Irland kniper sista platsen till lagtävling i OS i Tokyo nästa år.

Bland de svenska ryttarna var det inget av ekipage som tog sig runt banan felfritt. Henrik Von Eckermann stod för den snabbaste rundan tillsammans med sin häst Toveks Mary Lou. Dock blev det fyra fel för ekipaget. Evelina ToveK som red hästen Dalila Le la Pomme och hennes runda såg till en början lovande ut. Dessvärre kom ekipaget fel på en trekombination vilket resulterade i rivning och fyra fel. Även Peder Fredricson som red sin stjärnhäst All In drog med sig fyra fel. 

Fredrik Jönsson och hans häst Cold Paly gjorde dundersuccé under VM i Tryon. Men i Barcelona blev de det sämsta svenska ekipaget då de slutade på 16 fel efter sin runda. Dock räknas den sämste ryttarens resultat bort i varje lag. Totalt blev det därför 12 fel för Sverige när resultatet skulle räknas ihop. 

Italien och Frankrike låg också på 12 fel efter att de räknat bort sina sämsta rundor – och det blev en fajt om sekunder. Men det svenska hopplaget lyckades hålla undan med mindre än en sekund till Italien och knep tredjeplatsen. Därefter var det bara 69 hundradelar från den italienska fjärdeplatsen ned till Frankrike. 

För det svenska hopplaget väntar nu säsongens första världscuptävling i Oslo om två veckor.