Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sverige i ledning – Kittel bästa svensk

Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Patrik Kittel gjorde de han skulle och blev bästa svensk i den inledande dressyren.

Sverige har därmed två poängs ledning före Tyskland inför söndagens avslutande runda.

– Det har inte varit så här starkt startfält på några år så vi är jättenöjda att vara i ledning, säger Bo Jenå efter tävlingen.

I Falsterbo har första omgången av nationsdressyren avgjorts, och det är en knapp svensk ledning.

Patrik Kittel och Juliette Ramel placerade sig som tvåa och trea bakom Danmarks Daniel Backman Andersen. Med Minna Teldes 11:e-placering blir det totalt 16 poäng till Sverige, två poäng bakom det jämna tyska laget.

– Jag gjorde en miss och det grämer man sig för som ryttare för man gillar inte att göra fel. Där flyger ju tre-fyra procent all världens väg, säger Patrik Kittel efter klassen.

Juliette Ramel vr trea i klassen, det med sin andrahäst Wall Street JV.

– Jag är väldigt nöjd med min häst, det är skönt att kunna alternera lite mellan hästarna.

Förbundskapten Bo Jenå är nöjd med ställningen inför söndagen.

– Vi är fullt kapabla till att vinna, Daniel (Bachman Andersen, reds. anm.) är ju den vassaste, han har visat bra resultat här så han är ju den som det gäller att slå.

– Tyskarna är också duktiga, det är väldigt jämna. Det har inte varit så här starkt startfält på några år så vi är jättenöjda att vara i ledning.

LÄS MER: Patrik Kittel rider nations cup i Falsterbo - med sina elever 

Elias förändring efter flytten till Vancouver

Föräldrarna om svenskens liv som superstjärna • Nya lägenheten • Umgänget i Vancouver • ”Det vill du inte höra när bandaren är på”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.