Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenskarna utanför pallen i GP-finalen

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Peder Fredricson och Henrik von Eckermann tog sig vidare till omhoppningen. 

Men där tog det stopp. 

Fredricson slutade åtta och von Eckermann blev nia i Global Champions Tour Grand Prix. 

Vann gjorde amerikanen Spencer Smith med hästen Theodore Manciais.

Tre svenskar tog sig vidare till Grand Prix-finalen i Global Champions Tour. Peder Fredricson som tävlar för Valkenswaard United, Henrik von Eckermann och Evelina Tovek rider för Scandinavian Vikings. Samtliga stod på startfältet under lördagskvällen. 

Världsettan Fredricson stod för en felfri runda och tog sig vidare till omhoppningen, tillsammans med Von Eckermann, som även han stod för en stabil runda med hästen King Edwards. 

– Det är fantastiskt försiktigt, man ser vilken kvalité det finns i hästen. Man får känslan att det inte går att riva, säger kommentatorn Julia Navrén om King Edward i SportExpressens sändning.  

Spencer vann Grand Prix-finalen

Däremot gick det tyngre för Evelina Tovek som rev ut sig och därmed var chanserna att sig vidare bortblåsta. 

När omhoppningen väl drog i gång var Fredricson inte med på noterna och gjorde fel. Det blev kostsamt och EM-bronsmedaljören slutade på en åttonde plats. Henrik von Eckermann blev nia. Men glädjebesked för Peder Fredricson är att han leder totalen i Global Champions Tour. 

– Snabb var han, men tog lite för stor risk, och gör man det så vinner man inte, säger experten Niklas Jonsson och syftar på Fredricsons omhoppning. 

Vann gjorde amerikanen Spencer Smith. På en andraplats kom tysken Christian Ahlmann, och tredjeplatsen tog nederländaren Jur Vrieling hand om. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.