Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenskarna oslagbara – tog femte raka segern

Malin Wahlkamp Nilsson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Patrik Kittel. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Svenska dressyrlaget har gjort det igen - det blev seger i Nations cup i Falsterbo.

Det är femte året på raken som segern går till hemmalaget.

Malin Wahlkamp Nilsson slog sitt personbästa med nästan 10 procent procent med Eddieni, men nästa år splittras ekipaget.

– Jag är väldigt glad för den tiden man får, säger hon efter ritten.

Konkurrensen var tuff under årets nationstävling i dressyr i Falsterbo, men varken Tyskland eller Nederländerna kunde rå på det svenska laget och det blev en hemmaseger i Nations cup.

Med Patrik Kittel och Juliette Ramel slutade etta och tvåa i GP special och Kittel var strålande nöjd efter sin ritt, men hade ett dyrt misstag.

– Första gången jag haft en etta och tia i samma runda. Nån skulle gå in genom staketet så blev hon rädd och ville vänd. Men allt däremellan är så bra och när jag ser alla poäng vet jag vilken häst jag sitter på, säger han.

Det blev nytt personbästa med nästan 10 procents marginal för Malin Wahlkamp Nilsson med Eddieni i küren och segern var bärgad för femte året på raken.

Wahlkamp Nilsson hoppas på en eventuell EM-biljett, men någon OS-satsning kommer det inte bli.

– Jag rider på just nu, men hans ägare kommer från Japan och vill rida OS i Tokyo, så det är tanken nästa år, säger hon efter tävlingen.

Hur känns det?

– Det är klart att det känns tråkigt, men jag har haft den här hästen nu i ett år och vi har haft jätteroligt. Det är en jättefin häst med en massa potential. Det är svårt att kunna behålla hästar, och ett år är roligt det också. Jag är väldigt glad för den tiden man får med en sån fin häst.

Är det skönt att veta planen redan nu?

– Ja för då kan man lägga upp en plan och vara förberedd på det. Man vet att man har den här tiden och då njuter man av det men man vet vad slutdatumet är, säger Wahlkamp Nilsson.

– I stället för att helt plötsligt bli fråntagen en häst, för det är ju mycket hårdare när man kanske satt upp förhoppningar om att kunna ha den längre, fortsätter hon.